Pečené papriky s balkánským sýrem
bílé papriky (na porci 2)
rajčata,
mladou cuketu,
sýr balkánského typu (ne přímo fetu), olivový olej,
sůl,
oregano
Paprikám odřízneme vršek a nacpeme je bal. sýrem, rajčata nakrájíme na čtvrtky, cuketu na kolečka, rajčata a cuketu lehce posolíme a vše zakápneme olejem, zbytek sýru rozdrobíme na povrch a posypeme oreganem. Pečeme v troubě asi dvacet min na 180 (horkovzduch), ale záleží dle trouby.
Jako přílohy je nejlepší bílý chléb nebo bylinková bageta….a masožrouti si tam mohou přihodit třeba slaninu.
Recept poslal: Infiniti
To může být moc dobré a je to zdravé,díky.
Já místo balkánského sýra , který je na mne moc slaný (upozorňuji, že já solím opravdu málo) dávám Akawi (Akawa) – bohužel ho mají jen v COOPu a ten tu nikde nemám.
Papriky se sýrem jsou moje vášeň! 🙂
A slanost balkánu řeším nastavováním, zvlášť, když jde o nacpávání do čehokoli: Až 1:1 smíchám rozdrobený sýr s hrudkovitým tvarohem a na několik hodin (i dnů) nechám ležet v lednici. Někdy ho rovnou smíchám i s bylinkami, nebo kořením. U nás se to osvědčilo…
Jani, máme to taky tak. Já dávám fetu, ale oproti té pravé v Řecku je taky slanější.