(1058) Višňové řezy

2 druhy těsta –
já měla ořechové (recept č.1014)
a klasické linecké kakaové
Višňový džem s velkými
kousky ovoce
Jedno těsto rozválíme a opatrně po kouskách přeneseme na plech.
Na něj naneseme višnový džem a druhým těstem nastrouhaným přímo na plech jej překryjeme.
Pečeme asi 20 minut v mírně teplé troubě. Na plechu necháme doschnout a potom teprve krájíme na kousky. Je jich moc.

Podle manžela zajímavé cukroví ze zbytků těst pekla: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Pečeme cukroví. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

54 komentářů: (1058) Višňové řezy

  1. lakysa22 napsal:

    Vypadá to mňamkovitě, jen to numerko jaksi vypidalo ?

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Když se blíží ten Silvestr a bylo letos tolik ořechů, tak tady je recept na pomatlánky:
    Ořechová:
    1 máslo
    5 obdélníčků sýra smetanového
    1/3 šlehačky
    15 – 20 dkg mletých vlašských ořechů
    sůl
    Umatlat a natírat na pokrájené rohlíky. Navrch zdobit vlašským ořechem.
    (Drobné upozornění, tato dávka je do velké zavařovací sklenice, takže dělat tak 1/4 dávky)

    Sýrová:
    1/4 másla
    1 tvaroh
    1 smetanový sýr s nivou
    1 majolka v pytlíku
    10 dkg strouhaného sýra
    3 utřené stroužky česneku
    trochu červené papriky (sypké)
    sůl
    Umatlat a natírat či stříkat na pokrájené rohlíky. Zdobit můžete kde čím – např. hroznem, kouskem kapie, kouskem mandarinky z plechu, nebo taky ničím.

  3. Vera M. napsal:

    Tak tohle určitě bude OK, jen obdivuji tvoji rodinu , ze to všechno zvládá . Vloni cukroví pochybelo , přestože ho bylo stejně jako letos a letos se to tady trošičku neztrácí … a včil mudruj a řekni , co jim podstrčit. No zítra na celodenní cestu do Nemec kromě řízků péču boruvkovy tvaroznik . Něco si daji po cestě a něco soupnou rodičům Zetaka . Němci mají rádi sladké , ale doma moc nepecou . Spíše kupuji polotovary

  4. lakysa22 napsal:

    Největší úspěch měla čenseková – smetanový sýr, máslo, nastrouhaný česnek – všechno od oka..zdobení – hroznové víno.
    Použití – šéfovy narozky, kdy mu nedorazilo obejda občestrstrvení… Co chcete ffrem vxnysket?

  5. Jiřina napsal:

    Obě pomazánky budou moc dobré, nikdy mi nenapadlo dělat nějakou s ořechy, ale jak je vidět jde to. Co se týká jednohubek dělávám jen na kostky nakrájet tvrdý sýr /jaký kdo má rád/ na to kuličku hroznu a spojit párátkem.

  6. Devětapadesátka napsal:

    A kdybyste chtěly „retro“ rybí pěnu, vyšlehejte 3 hodně vrchovaté lžíce Ramy (používám tu s máslem a mořskou solí), přidejte malou konzervu tuňáka v oleji (ten vylijte), 3-4 ančovičky a vyšlehejte do pěny. Přidejte 3-4 lžíce mascarpone a ještě prošlehejte. Zdobím cibulkou, citrónem, řezem kapie, někdy přidám očko, někdy trochu kaviáru… Dobrá je na jednohubky, na chlebíčky nebo s ní plním party kuličky (recept tu někde je). Pěna jde dobře stříkat zdobicím pytlíkem, hezky to vypadá.

    • jarybarka napsal:

      Tu udělám jsem rybičková.
      A já dělám lososovou:kelímek drcené tresky voleji (a lá losos) šlehačku ušlehat se smetanovým sýrem typu lipno a do ušlehané hmoty vmíchat

      • Devětapadesátka napsal:

        Taky dobrý, jen u nás jakykoliv taveňák nesmí přes práh, takže používám mascarpone, je chuťově neutrální. V podstatě do základu Rama a mascarpone pak dávám tu křen, tu nivu…co mě napadne.

        • jarybarka napsal:

          Já právě teď dostala tvaroh od sedláka, plnotučný ale to je něco tak úžasnýho že kam se i mascarpone štrachá.Ten nepůjde do ničeho jen rovnou do bříška.
          Vím že mascarpone a tvaroh není totéž ale on je tak smetanový….

          • Devětapadesátka napsal:

            No jejda! Taky jsme brávali tvaroh ze statku, ten jsme jedli samotný a šel rovnou do ledvin! Jasně že se to s mascarpone nedá srovnat.

          • BOYE napsal:

            Ani já nechci srovnávat tvarohy a mascarpone a taveňáky (k nám smí jeden německý – holky taveňáky rády, ale vědí 🙂 – výjimečně)… Ale já teď ujíždím na ricottě. Naše pomazánky tedy většinou stojí na tvarohu, ricottě a strouhaných sýrech. No a když jsem četla o retrorybopěně, tak jsem usoudila, že budu muset vzít na milost Ramu – margariny, to je artikl, který zase nesmí k nám 🙂 , ale je fakt, že nelze retro chuť udělat z másla…

          • Devětapadesátka napsal:

            Já ji normálně taky nepoužívám, ale z másla lehká pěna nejde (tedy aspoň mně ne) a zkusila jsem ramu a povedlo se. Mascarpone je pro nastavení a nadlehčení.

  7. jarybarka napsal:

    „Lososa“.podávám na večce jen s plátkem citronu a snítkou kopru.
    Omlouvám se ale nejde mi psát delši komentář tak to je na 2x
    Asi zlobí mobil čico

  8. kvetula.v napsal:

    Děvčata díky za všechny příspěvky s pomatlánkama- kopíruju, ukládám a postupně využiju pro případné návštěvy a pro nás – dělám různé na opečený tousťák velmi často k snídani. Dozvěděla jsem se různé vychytávky – to se zase pomějeme… Olalalá 😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..