(1072) Omáčka Uncle Ben’s

1 kg dýně (ne hokaido a ne špagetovou) na menší hranolky
1/2 kg cibule na větší kostky
1 kg paprik na proužky
2 PL cukru, 1 KL soli, 1/4 l oleje
60 ml worchesteru
60 ml sojovky
2 pálivé kečupy
1 velký sladký kečup

Vše vaříme 1 hodinu, mícháme. Sterilujeme 20 minut na 85°.

Recept poslala Bláhovka s dodatky: „Toť originál. Já nedávám olej, bez něj to má delší trvanlivost. Pálivý kečup taky ne, do části přidám raději feferonku.
No a co s tím?
Na pánev maso, po opečení přidám sklenici a je něco jako katův šleh (nechť mi Pohlreich odpustí), k tomu rýže, hranolky, chleba. Nebo vyklopit do rizika, když není čas krájet zeleninu. Oblíbená večeře mých synků, když jsem nebyla doma: Opéct nakrájenou klobásu, na to uncle ben’s, přidali plechovku fazolí (nejraději velké máslové) a nejstarší si tam ještě přidal vejce.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Zavařujeme a sušíme. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

14 komentářů: (1072) Omáčka Uncle Ben’s

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Námitky, že se nejedná o sezónní recept, zamítám. Dýňoplodci ještě mají uskladněno ve sklepě, městskej lid dýni též dostane ke koupi a papriky bejvaj co chvíli v akci 🙂

  2. Devětapadesátka napsal:

    Jooo, to musí být dobré! A já bych to dala klidně i s tím ananasem. Ani maso nemusí být, stačí mi rýže. Tak já jsem skromná, prosím ?

  3. Jana Macůrková napsal:

    Něco poobného si dělám a zavařuji v létě, ještě teď mám docela slušnou zásobu. Stačí otevřít, přidat kousek mletého masa a „patlejch“ na špagety je hotov.

  4. BOYE napsal:

    Bláhovka zmínila topinky. Prosim,prosim, žebry, žebry: Kdysi se dělala směs na topinky, byl to hit začátku osmdesátek. Taky to bylo pomleté kdeco – podobně jak se píše tady, ale významnou (základní) složkou byl lančmít. Onehdy mi kdosi (však já si vzpomenu, kdo) říkal, že objevil lančmít chutnající stejně jako ten náš pamětnický a mně se vybavilo právě tohle. Nemáte některá recept?
    A ještě dotaz: Jak velké je balení kečupů v receptu?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..