(1085) Utopenci v majonéze aneb sloní žrádlo

2 lžíce oleje, 2 lžíce octa
2 lžíce kepuču
1 lžíce worcesteru, 2 kostky cukru
3 kávové lžičky hořčice (nejlepší je plnotučná)
Za stálého míchání svaříme a necháme vychladnout.

Mezitím nakrájíme do mísy:
2 větší cibule (kdo chce, tak může i spařit)
1 velkou kyselou okurku (já dávám 2)
0,5 kg salámu (nejlepší je kvalitní točeňák,
ale asi záleží na chuti každého)

Po vychladnutí nálevu, nalijeme do misky na salám s cibulí a okurkou a přidáme cca 20 dkg majonézy.
Vše promíchat a nechat v lednici odležet. Nejlepší to je 2 – 3 den.
Na foto je vzorek z 1/2 dávky, z 1,5 kg salámu budu dělat v neděli, páč si fšici žádají do Práglu, tak abych měla co rozdávat a trošičku nám zbylo na Nový rok.

Recept poslala: Úsměvka před Silvestrem 2018

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

21 komentářů: (1085) Utopenci v majonéze aneb sloní žrádlo

  1. Vera M. napsal:

    A to nám tu šoupneš v neděli, no nic, přeperu lenoru a skočim někam pro točený…

  2. jarybarka napsal:

    Sloní žradlo už jsem dlooouho nedělala.Dávám do něj ještě vajíčka na tvrdo a rajčata.Lepší jsou ta prťavá.
    To je taková letní varianta.

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Holky, mimo mísu, vlastně misku ….
    Já se dnes zamilovala, a to do krásného, chytrého a úžasného Nocta. Ten mi bude v dubnu sedět na rameni, budeme si spolu hrát hry, povídat si a bude mi hlavně radit.?
    A potom ještě do pletení pro malé děti – jako to je něco naprosto dokonale vymyšleného. Je to takový plastový kruh s kolíčky, na to se namotává vlna a postupně se háčkem přehazují oka přes oka ….. jako fáááááákt úžaný. Asi se bude muset Ježuch vycajchnovat, bo co.??

  4. kvetula.v napsal:

    V létě si synek vzpomněl , že jestli mám recept na „sloní žrádlo“ – no dělala jsem ho když byli malí a pak to nějak potlačily jiné recepisy. Jala jsem se lovit v zápiskách a nenašla! Na netu se předpisy různily, ale toto Úsměvčino je jistojistě přesně to co jsem v dávnověku dělala. Tak už má synek – i já- podle čeho tu bezva baštu matlat. U nás úspěšné na opečený toustík 😎

  5. sharka.68 napsal:

    Jano,ukecej Inku-její Ivan dělá super Ševcovskej mls, aby sem dala recept….

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..