linecké těsto
tvaroh
mléko, cukr
rozinky
máslo
cukr moučka
polohrubá mouka
Do formy o průměru 24 cm naneseme v tenké vrstvě linecké těsto, na něj navrstvíme tvaroh rozmíchaný s cukrem a rozinkami a posypeme drobenkou z másla, mouky a cukru moučka. Pečeme až jsou okraje světle růžové
Toť vše, je to rychlé a dobré a pekla to Andy.
Vypadá to velice jedle, hlavně rychle hotové.
Delam to s jablky, ale s tim tvarohem to bude taky moc dobre….
Dala bych si něco s tvarohem. Asi udělám příští týden mřížák. Teď mám v troubě 6 nohavic štrúdlů. A v pomaláči jablková povidla. Stále dělám něco z jablek a stejně neubývají. Loňská úroda byla opravdu bohatá. Krásně už tady voní, já štrúdly s jablky a koláče se švestkami můžu snídat obědvat i večeřet.
My dneska dělali Hrabenciny rezy a 3 sklenice strouhaných jablek jsem zasterilizovala
Co takhle fotku a recept?
Já Ti můžu poslat univerzální recept na těsto, které používám na hraběnčiny řezy i mřížák. Je moc dobré.
Tak ho pošli, já ho zařadím do Kuchatky 3, kerou právě chystám. Přepíšu se sem, aby měl číslo receptu a přidám ho o té kuchařky.
Když nám štrúdly se zavařenými jablky nechutnají. My musíme mít jablka na kostičky (proženu je hranolkovačem). Když nejsou syrová, není štrúdl.