(115) Ražniči na plechu

500 g kuřecích řízků, 500 g krůtích jater, 200 g vepřové kýty,
1 červená paprika,
1 lilek
2 nožičky oblíbené klobásy,
cibule podle chuti, olej, sůl, grilovací koření

Kuřecí řízky, vepřovou kýtu a játra nakrájíme na větší kostky, klobásu na kolečka,
Papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na širší proužky, pokrájíme cibuli (velkou na silnější kolečka, malou na půlky nebo čtvrtky). Všechno smícháme a nasypeme na plech s vyšším okrajem. Pokropíme trochu olejem, osolíme a opepříme, posypeme grilovacím kořením (já si rozmíchám koření do oleje a mám štěteček, kterým to potírám). Upečeme doměkka. Podáváme s bramborami, hranolky nebo jenom s chlebem.
Výborné jsou jako příloha i karásky (viz recept č.113)

Poznámka: místo nasypání na plech lze napíchat na jehly a položit i s nimi na plech. Lépe se to servíruje.

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (115) Ražniči na plechu

  1. jarybarka napsal:

    Koupila jsem v lídlu ten horkovzdušný gril a ražniči vyzkoušim na něm.
    Já jenom nevím co mám tady z těch receptů dělat dřív.tady jsou takové ňamky že bych mohla vařit a od rána do noci. A pak se cpát.????

  2. Katyp50 napsal:

    Jednou to nafotím. Asi před 30-35 lety jsem si dovezla z bývalého SSSR „šašličnik“. Lidičky, úžasná záležitost. Používali jsme ho hojně, teď je někde uložen, ale vyleze mládenec plechovej, vyleze! Už se na něj těším.
    Je to takový vysoký přístroj, který má horní část se závěsy na jehly, každá je umístěna ve spodní části v takové malé mističce, do které stéká tuk. Uvnitř je tepelná spirála, krytá skleněným válcem. Na jehly se nabodají kousky nalkoženého masa, zeleniny, slaniny….. co kdo rád, pak se jehly zavěsí, ukotví do těch misek, přes to se dá kryt a už se zapojí do zásuvky a jedéééééém. Jehly se otáčejí kolem své osy, takže se vše krásně ugriluje, kdo chce, tak si z mističky doplní na chleba steklý tuk. Jednoduché jako nakloněná rovina a přitom velice funkční. Pokud je oprskaný skleněný válec tak se lehce otře když vychladne, jehly vložím do myčky a mističky opláchnu teplou vodou (jsou hliníkové, ty do myčky dát nelze). A je uklizeno.
    Myslela jsem si, jaký to mám zázrak, který už nikdy nikdo nesežene. A vida! Kamarád si to koupil od nějakého Ukrajince za 500,-, už to není hliník, ale nerez a funguje to úplně stejně. Je nadšen jako já,

  3. Katyp50 napsal:

    To se zeptej! Protože tenhle přístroj je fakt super a sranda při větší partě lidí.

  4. infiniti.helena napsal:

    Hm, tak tohle určitě zkusím. Líbí se mi ta varianta na plech nasypat. Jelikož mé dítko z principu řve „né játro né“, tak bych je mohla dát jen na polovinu. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..