(1149) Roštěnky speciál

3 plátky roštěnky, cca 1,5 cm silné
2 větší cibule
2 lžíce sádla nebo oleje
100 g slaniny (špeku)
hladká mouka
sůl, pepř
1 kávová lžička houbového koření
(recept č. 1147)
Zakysaná smetana (nemusí být)

Roštěnky na okrajích nařízneme, aby se nekroutily, naklepeme, osolíme, opepříme.
Sádlo rozpustíme, na něj vložíme cibuli nakrájenou na půlkolečka a špek na kousky a necháme opéci dozlatova.
Vložíme roštěnky, necháme zatáhnout, podlijeme horkou vodou a necháme dusit pod pokličkou asi 1 hodinu.
Přidáme houbové koření a dusíme doměkka.
Sos můžeme zahustit trochou hladké mouky a ozdobit lžící zakysané smetany.
Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.

Praktické použití houbového koření připravila a hned bylo sežpapáno: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (1149) Roštěnky speciál

  1. Jana Macůrková napsal:

    Ráno jednak nevstávám a v poledne mi přijedou drobečkové, takže dopoledne nebude čas. Tak abyste měly(i) co komentovat.

  2. jarybarka napsal:

    Nádhera!Moc dobrá věc!A ten sosík s rýží.Ólalá!!!

  3. Jiřina napsal:

    Dobrota, na tom krásném talířku to vypadá moc pěkně. Právě jsem poobědvala, měli jsme králíka na houbách /sušených/, těstoviny a salát z ledového salátu.

  4. kveta.batkova napsal:

    U nás bylo dnes pečené kuře s velikonoční nádivkou jako předpremiéra velikonoc.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..