3 plátky roštěnky, cca 1,5 cm silné
2 větší cibule
2 lžíce sádla nebo oleje
100 g slaniny (špeku)
hladká mouka
sůl, pepř
1 kávová lžička houbového koření
(recept č. 1147)
Zakysaná smetana (nemusí být)
Roštěnky na okrajích nařízneme, aby se nekroutily, naklepeme, osolíme, opepříme.
Sádlo rozpustíme, na něj vložíme cibuli nakrájenou na půlkolečka a špek na kousky a necháme opéci dozlatova.
Vložíme roštěnky, necháme zatáhnout, podlijeme horkou vodou a necháme dusit pod pokličkou asi 1 hodinu.
Přidáme houbové koření a dusíme doměkka.
Sos můžeme zahustit trochou hladké mouky a ozdobit lžící zakysané smetany.
Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
Praktické použití houbového koření připravila a hned bylo sežpapáno: Jana Macůrková
Ráno jednak nevstávám a v poledne mi přijedou drobečkové, takže dopoledne nebude čas. Tak abyste měly(i) co komentovat.
Nádhera!Moc dobrá věc!A ten sosík s rýží.Ólalá!!!
Dobrota, na tom krásném talířku to vypadá moc pěkně. Právě jsem poobědvala, měli jsme králíka na houbách /sušených/, těstoviny a salát z ledového salátu.
U nás bylo dnes pečené kuře s velikonoční nádivkou jako předpremiéra velikonoc.
Roštěnky byly včera, dneska tu byli mladí (dcera a spol.), tak jsem vařila na třikrát a ještě k tomu dort (zeťák měl narozeniny.)
Dělala jsem telecí medailonky na dva způsoby, a telecí paprikáš s mrkví a hráškem. Takže další 4 recepty pro Bramboračku.