2 hrnky polohrubé mouky,
1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka,
4 vejce, prášek do pečiva,
1/2 až 3/4 hrnku oleje,
vanilkový cukr, třtinový cukr,
moučkový cukr na posypání
ostružiny nebo jiné ovoce z mrazáku
a v létě čerstvé,
olej a mouka na vysypání plechu.
Do mísy se dá mouka, cukr, vejce, mléko, olej, prášek do pečiva, a vanilkový cukr. Promícháme ručně nebo mixérem. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a poklademe ovocem. Podle chuti posypeme třtinovým cukrem ( používám hlavně u kyselejšího ovoce) a dáme péct na 180 stupňů cca 20 min ( kontrolovat špejlí). Po upečení a vychladnutí je možné posypat moučkovým cukrem.
Výhodou je, že se nemusí nic vážit a jde použít jakékoliv ovoce.
Varianta 2 je, že se 1 lžíce mouky nahradí kakaem.
Recept poslala: Peříčko
Zítra musím brzy ráno do Prahy (odvézt Vlastika) a tak dávám už teď. A od úterka přebírá žezlo opět Haderach. Čaues v sobotu.
4 vejce jsou skoro moc, ne? Mám stejný recept, dávám dvě, úplně stačí 🙂
jde to i se 2, ale na chuti je to přeci jenom trochu znát
Tak já dám tři a bude to. 🙂
Prosím, smázněte jeden. Nevim, proč to přiskočilo. Dík.
Já dávám tři ?
To ne …. 4 + 2 = 6 vajec ?
Bublanina přijde vždycky k chuti, ať se dají dvě nebo čtyři vajíčka, já osobně dám jen půl hrnku cukru. Brzy udělám. 🙂
Včera jsem dělala “ Křehké bochánky č.1146″. Dělala jsem z poloviční dávky a měla jsem jich 35 ks, průměr asi 4,5cm a rozteklo se na 6-7 cm. Jsou moc dobré, ale dost sladké. Jablíčka jsem měla taky dost sladká. Příště nedám vanilkový cukr, nebo míň cukru a přidám citronovou šťávu. Rozhodně vyzkoušejte nejsou suché – výborný recept, právě jsme dojedli poslední kousek. Díky za receptík. 🙂
Já dělala ze čtvrtdávky , bylo jich 6 , kuličky jsem neměřila, ale po upečení měly 9cm . Jeden jsme ochutnali ještě vlažný, zbytek k snídani akorát. „Šly rovnou do ledvin“. Dnes v Lidlu červená jablka 2kg za tuším 25 Kč – už je mám doma a tak se upeče bochánků víc ? .
Nejdřív jsem byla taky překvapená, že jich měla Jiřinka tolik, ale dělala opravdu maličké kousky, já to tam naflákala, páč jsem netušila …. tím jsem jich měla 15 kousků. Po upečení to bylo přes celý velký plech.
Právě troubím další čtvrtdávku na zítra pro jednoho Pepíčka a jsem docela zvědavá, co on na to – je děsně zmlsanej. Pro jistotu nedostane fšecko ?
Jiřinko, to mě těší, že chutnalo. ?
Tak jasně, každý to má rád jinak sladké, fakt je, že jsem neměla tolik sladká jablka.
Velmi podobný recept na bublaninu jsem dostala 4.8.1995 (vím to přesně, pořád to dělám podle pohledu co mi přišel)
3 hrnky pol. mouky, 2 moučkového cukru (dávám 1 krystal), bez 2cm hrnek oleje, hrnek vody, 4 vejce a prášek do pečiva. Na veliký plech, pro velkou rodinu ideál. Děti ji milovaly ať byla s čímkoliv. Jednou jsem dokonce část těsta obarvila kakaem a upekla bez ovoce. Taky dobrý! 😎
Ono je to univerzální,a každý si to upraví,jak chce. Jednou jsem do toho zpracovala i zbytek jogurtu 🙂
Když vzpomínáš jogurt, uvědomila jsem si, že mám jeden dobrý recept na bublaninu s jogurtem. Je krásně vláčná a šťavnatá, pošlu recept Janě a ona ho podle svého uvážení pak zveřejní 🙂 Ale tahle vypadá taky prudce jedle 🙂
Děkuji 🙂
Zařazuji na příští týden.
Já teda ovoce trošičku obalím v mouce, tolik potom nepropadává těstem.
A hrnkové buchty mám ráda, stačí jeden hrňoul a kvedlačka s mísou …..?
Mně se naopak líbí, když je skoroutopené. Jen nesnáším třešně s peckama . Ale hrníčkové šup šup já dělám ráda ?