(1158) Jogurtová bublanina

5 vajec,
1 hrnek cukru
1 hrnek jogurtu,
1 hrnek oleje,
2 hrnky polohrubé mouky,
1/2 prášku do pečiva,

třešně (nebo jiné ovoce, podle chuti)

Bílky vyšleháme na sníh, přidáme cukr, pak žloutky, po důkladném zašlehání přidáme jogurt a olej a naposled mouku s kypřícím práškem. Vylijeme na plech, poklademe ovocem a pečeme 10 minut na 200 stupňů a pak 15-20 minut na 180 stupňů (samozřejmě každá trouba peče jinak, takže toto je orientační a až bublanina zezlátne, je hotovo).

Recept poslala Nella, foto ilustrační.

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (1158) Jogurtová bublanina

  1. Jana Macůrková napsal:

    To je na neděli, ať nemusím vstávat. Ještě se mi nepodařilo přesvědčit Pavlínku, aby to upravil tak, aby naplánované příspěvky naskakovaly automaticky podle zadaného času.
    Až přijede, tak bude o hladu. Snad to potom udělá.

    • Jiřina napsal:

      Janičko, to nám vůbec nevadí, přečteme si to dnes a zítra zase.
      Mně tyto zákusky – buchtičky chutnají nejlíp, vůbec nepotřebuji krémy a další vylepšení. Jednoduché a vždy chutné, ať je tam jakékoliv ovoce. Jen by mne zajímalo – napřed vyšlehat sníh, pak cukr, žloutky, jogurt, olej a až naposled mouka s práškem. Normálně je to naopak, aby bylo těsto nadýchané, sníh až nakonec, napřed žloutky a cukr do pěny, pak přidávat ostatní ingredience. Napekla jsem se takových buchet spoustu, ale nikdy jsem to nedělala tímto způsobem. Asi to nějaký význam má, už jsem si takového postupu všimla tady u více receptů.

  2. Nella napsal:

    Ano, opravdu to dělám tímto způsobem a funguje to. Dělám tak i korpus na dort (bílky s cukrem ušlehat na pevný sníh, pak přidat žloutky a mouku s práškem do pečiva a strouhané ořechy). A zatím to vždycky vyšlo☺

    • BOYE napsal:

      Přidávám se k Nelle. Na dorty se u nás dělá nejobyčejnější piškot tak, že se v robotu ušlehá sníh a pak po lžících cukr, mouka, žloutky – na střídačku. Bez prdopeče, bez oleje. To když se dělá krém s máslem. Mažu-li tvarohem, nebo jakýmkoli krémem bez tuku, dávám tak dvě lžíce oleje nebo másla do těsta. A jen, když mám pocit, že těsto trochu padá, přidám trošičku prášku.

    • Nella napsal:

      Já jsem trdlo. Do dortového korpusu prášek do pečiva nedávám. Takže postup jak jsem popsala,jen ten propeč ne. Zatím jsem s tím nikdy problém neměla, korpus byl vždycky vláčný☺

  3. jarybarka napsal:

    Já dnes krom dortíku dělala piškotovou bublaninu se zbytkem borůvek.No a chlebíčky a obloženou mísu… za chvíli jsou tu ty moje kudlanky???

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..