540 g hl.mouky
240 g Hera
210 g bílý jogurt
2 lžičky soli
příp. 1 vejce (dle tekutosti jogurtu)
1 vejce na potření
Náplň: Cibule, houby
Šunka (anglická nebo uzené) nemusí ale být
Náplň: Zpěníme cibulku, na kterou dáme nakrájené houby (raději menší kusy, lépe se to pak cpe do taštiček), které smažíme až do konzistence na smaženici. Přidáme na kostičky Šunku/anglickou/uzené, osolíme, okmínujeme a necháme vychladnout.
Těsto: K mouce přidáme na kousky změklou Heru, jogurt a sůl a nejlépe robotem zamícháme. Někdy podle typu bílého jogurtu přidávám vejce (je to moc suché, vraž tam vejce). Těsto hned vyválíme, vykrajujeme kolečka, které plníme houbovou směsí.
Taštičky dáme na pečící papír na plech a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme na cca 200 °C do zlatova.
Podáváme samotné nebo se zeleninovým salátem.
Recept poslala: Peříčko a já se omlouvám za pozdní publikování.
Nic se neděje :o) Já už zapomněla, že jsem to posílala ….to samé u těch mandarinkových řezů.
Ty jsi mi to posílala v nějakým divokým formátu a mně se nedařilo to dát do takové formy, aby bylo jednoduché to zadat do Bramborky (přeci jen nejsem takový superman jako třeba Pavlínka. Tak jsem to někam odložila a teprve teď při dělání totální inventury, jsem to objevila.
no jestli si dobře pamatuju, tak to bylo jen v textu emailu :o)
Ne, byl to sice email, ale formát docx a mně se nedařilo rozdělit fotku od textu a druhý problém byl, že pod fotkou se mi objevoval nějaký divný text (zkratka) a nešel mi odstranit. Tak jsem to odložila a zapomněla na to. Až Pavlínka mi poradil, jak to přímo v Bramboračce zlikvidovat.
Omluvuju se, taky nejsem pc expert – jsem ráda, když to zvládnu poslat
K vychladlé houbové náplni se může přidat strouhaný sýr – drží to pak lépe pohromadě, ale není nutný).
Jinak náplň jde udělat i z mletého masa – obdělat na pánvi s cibulkou a případně zeleninou, nechat vychladnout, příp. přidat strouhaný sýr a plnit. Další, co mám v hlavě, ale nemám to prakticky vyzkoušené – čistě zeleninové se sýrem (asi Niva) nebo z kadeřávku nebo se špenátu se sýrem (asi Feta nebo balkán).
Myslím že všechny varianty co píšeš budou výborné.
Škoda, včera jsem použila poslední houby pod roštěnky, tohle bych si fakt dala. V sobotu jsem vyvářela, makali jsme celý den v lese, vysázeli jsme 3/4hektarový les, no vlastně jsme seli semena javoru, dubu a jasanu, sazenice nejsou. Dělala jsem vajíčkovou pomatlánku, tvarohovou bábovku, pekla bůček a sekanou s br.salátem. Celkem nás bylo 10 a 4 vnoučata, snědlo se všechno. Kam ale budeme chodit na houby, to nevím, asi někam do hor.
No vidíš a zrovna ta tvarohová bábovka mi se mi na Bramboračku docela hodila. Příště vyfotit a poslat!
Sekanou a brsalat ooooo, to bych si dala . Prominte, kočky , ten výraz – je to taková prasarnicka, ale to pro mě je to pravé ( myslím dietní prasarnicka) . A dnešní tasticky jsou bezva, jen bych jako lenivec udělala ze čtverečkuuuu?
Vy jste ale pilni, to se da koupit, ta semena? Ne ze bychom meli les, jen mne to zajima……
tak to vypadá dobře, houby ale nejsou . Nevadí zkusím se žampiony a trochou šunky.Rychlovka a to těsto je skvělé. Když zbude nějaký kousek třeba bude dětičkám na svačinku. Díky za typ.
Studený jsou skoro lepší než teplý 🙂
No ale přátelé, to je nádhera?. A ještě takové rozkošně vyboulené jsou.
Jen já budu mít problém …. ukrojit 10 g z Hery, už se vidím, jak jí tam lupnu celou.??
Určitě vyzkouším, nějaké houby jsou ještě v mrazáku a nějaké ve sklenicích. Díky za recepísek.
Já to tak někdy taky dělám 🙂 to když jsem hodně líná 🙂
A to já jsem poslední dobou pořád ?? (myslím líná)
Zkoušela jsi těsto naplnit i sladkým? Mám v mrazáku ještě rybíz, borůvky (ubrala bych sůl a přidala cukr) ….. že bych pro prcka nějaké udělala. I se zelím by nemusely být špatné ….. vlastně do nich nacpeme fšecko. ?
Jo,jednou jsem do dělala se sterilizovanymi nastrouhanymi jablky, ale pak nedávej do těsta 2 lžičky soli,ale jen špetku.
Skvělý! Já akorát půjdu místo hery do másla. Ale to snad neva. A těsto se dá i seštrůdlit. Pokud jde o ty nedostatky hub: Občas to přelstím smícháním žampionů s trochou namočených (povařených) sušených. Konzistenci daj žampijóni, vůni a chuť sušeňáci. A nebo sypu houbový prášek, což je nejjednodušší.
štrůdl jsem nezkoušela, ale jako těsto na páj je to dobré :o)