aneb Jaký to budéé? Bude to rudé!
kuřecí medailonky (prsa)
2 červené cibule
červené papriky (kapie)
trochu rajského protlaku (dala jsem 2 konzervy po 80 g)
vrchovatá lžička sladké papriky
pár lžic sladké červené chilli omáčky
několik drcených kuliček červeného pepře
(kdo chce, dotáhne srirachou)
máslo a olej
Na másle opečte lehce osolené kousky kuřete, dokud nezačne červenat. Vyjměte, uložte v teple. Do pánve přilijte trochu oleje, zpěňte posekanou cibuli, přidejte protlak a restujte, než se oddělí tuk. Přidejte sladkou papriku, promíchejte, vsypte nakrájenou kapii, vlijte omáčku, opepřete a případně nažhavte srirachou. Míchejte a když je paprika tak akorát al dente, vraťte maso a společně prohřejte.
Recept poslala BOYE
Lucie mi promine, ale musím se podělit o historku, s tímto jídlem spojenou:
„Poslyšte historku, kterak ono jídlo vzniklo. Helena dala kuře s Laclem na Br. Já vytáhla prsa z mrazáku den před tím, tudíž byly ready. Paprik doma hafo, tož jsem se rozhodla vařit po Haderovsku. Přijel kamarád na kafe. Tak s ním kafím a při tom si čistim papriky. On (blb) se mě po chvíli zeptal, jestli k tomu kuřeti budu taky zavařovat… No, já kecala, před sebou koš zeleniny. No a papriky – až na jednu – byly očištěný a rozkrojený všechny. A tak bylo dvakrát kuře. To druhé navíc se sázkou, že neuvařim jen z červených ingrediencí. Vyhrála jsem. Jen nechtěli, abych barvila máslo řepou a smažila na oleji z naložených rajčat ? Odmítli k tomu červenou čočku a červená rýže došla. Vyhrála jsem! “
A já tleskám 🙂
No to je teda nářez.Vypadá to ďábelsky.Určitě je to taky moc dobré.Jednobarevné jídlo je skvělý nápad.Už přemýšlím o žlutém zeleném…
Do zeleného nedoporučuju salám… 🙂 Ale žlutý jídlo je děsně lákavý. Budeš to fakt zkoušet? Abych ti případně nevyfoukla zásluhy a prvenství…
Ne Boye klíďo se do toho pusť.Jednobarevná jídla jsou tvůj nápad.
Já teď asi stejně budu nějakou dobu mimo provoz?
Jak odjakživa rudou nemusím, tohle bych brala všema deseti a plnou kušnou. Jen srirachu (protože ji nemám) bych nahradila troškou domácího chilli. K úplné dokonalosti mi bude scházet snad jen ten krásný delftský talíř. 🙂 Uvařím hned, jak bude pršet, teď dělám od rána do večera na zahrádce a veškeré kuchtění se scvrklo na guláš z konzervy, knedlíky s vajíčkem a vepřovku na chleba. 🙂
Boženko, já bych si dala vepřovku na chlebááá! Vepřovka je symbol mýho dětství a mládí na vodě, když si člověk po celodenním a celotělním zvlhčování konečně oblíknul něco suchýho, vyměnil wasrkecky za pohory a pojedl vepřovku s rejží a nášup s chlebem…
Boženko, pokud máš konzervy vlastní výroby, tak prosím, ale ty kupované neeee. To si radši dej chleba s máslem, nebo ten chleba mezi dvěma chleby. Měj se ráda.
Děvče poslóchej, to maso ale nevypadá, že by se společně prohřívalo s „červeným“, páč červené není ?
A jinak, jednobarevný nápad je skvělý ???U nás dnes zapečené těstoviny s uzeným, česnekem, vajcaty a sýrem, posypané petrtelkou a pažitkou a k nim kyselé okurky ?
Skromný dotaz, co jsi vyhrála?
Maso je do červena osmahlé, ale v tý ďábelský rudý poněkud jeho sláva bledne. A vyhrála jsem „pocit“. 🙂 Znáš to, řekneš „Vsaď se!“, druhej jen na to „Vo co?“ a až když vyhraješ, zjistíš, že kulový…
Před dááávnýýými časy jsem v dobách nadbytku kuřecího a nedostatku jiného prohledávala moudré knížky. Narazila jsem na kuře v červené omáčce s rajským protlakem. Rodinka nevěřícně koukala do talíře, ale dítka sic malá, byla jako sarančata. No nezbylo nic – asi si všecko nacpali do bouliček za ouška, i tatínek pomlaskával. Ani nevím, proč už jsem to nikdy víc nevařila. Zítra nakoupíme zásobu kuřího masíčka a zkusím vařit jednobarevně 😎