cibulku,
1-2 stroužky česneku,
žampiony čerstvé nebo sterilované,
mladou cuketu,
kopřivy nebo mladý špenát či rukolu – lze i kombinovat,
smetanu,
sýr (nejlépe čedar, ale jde i jiný),
olej nebo máslo (podle chuti),
sůl, pepř, mletý kmín
Postup: na tuku orestujeme postupně nakrájenou cibulku, cuketu a žampiony s česnek (může být medvědí), okořeníme a osolíme, přidáme kopřivy či špenát a rychle promícháme, zalijeme smetanou, do které jsme najemno nastrouhlali sýr, necháme jen chvíli pomalu dusit, aby se omáčka zredukovala na hustější konzistenci, ničím ji už není třeba zahušťovat.
Podáváme s těstovinami, já nejraději se špagetami. Fantazii se meze nekladou, Tiggy navrhovala místo žampionů i lišky a přidat červenou sladkou papriku.
Recept poslala: Infiniti Helenka
Taky tak dělám a je to výborné. Jinak taky spíš koupím mascarpone.