Několik citrónů
2 dl oleje
Citrony velmi pečlivě omyjeme. Vybereme si citrony se silnější kůrou. Oloupeme svrchní žlutou vrstvu kůry.
Do mixéru nalijeme 2 dl oleje, a postupně přidáváme kousky kůry a rozmixujeme na hladkou kaši.
Uchováváme ve skleničkách v chladu a používáme do těsta na vánočku, bochánek, briošky apod. ale i do tvarohu do buchet.
Dalším krokem může být po dvou až třech dnech kaši přefiltrovat přes kousek plátna a získat tak pouze citronový olej.
Použití – všude tam, co citronová kůra. Do těsta, do krémů….
Další způsob uchování citronové kůry vyzkoušela: Jana Macůrková
Vzhledem k tomu, že mi tady na podkroví a tedy u počítače budou nocovat mí drobečkové (3 vnoučata s jejich rodiči), tak dávám příspěvky na zítra už dneska a takhe brzo. Užijte si dnešek, 6 příspěvků za jeden den hned tak nebude. V pondělí ráno se opět ozvu…
Citronovou kůru + cukr používám, ale citronová kůra + olej vyzkouším. Díky.