(121) Holandské řízky

Mleté maso umeleme raději ještě jednou aby bylo opravdu jemné.
Nejlepší je tady jednodruhové mleté vepřové.

Přidáme
sůl,
pepř
nastrouhaný sýr (Gouda, Ementál, Edamer)

Dobře promícháme, utvoříme silnější placičky, které obalujeme buď jenom ve strouhance nebo v klasickém trojobalu.

Smažíme na oleji nebo na pečícím papíře v troubě .

Příloha chléb, brambory v jakékoliv podobě

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (121) Holandské řízky

  1. jarybarka napsal:

    S bramborem a kopicí dobrého salátu. ..ňamka úžasná.

  2. IvaC napsal:

    Mám ráda a dělám to trochu jinak.Doma umleté vepřové.může být i libovější bůček,osolím,opepřím,přidám mléko a vmíchávám postupně,až se vsákne, přidám sýr a dál pokračuji,jako autorka .

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..