(1216) Bramborový pekáček

3 střední brambory
1 cibule, 3 stroužky česneku
2 rajská jablíčka
1 zelená nebo bílá paprika
šunkový salám
anglická slanina nebo schwarzwaldská šunka,    sůl, pepř

Oloupané brambory na nakrájíme na kolečka a dáme do vymazaného pekáčku. Nasekanou cibuli, česnek, nakrájená rajčata s paprikou a salámem osolíme, opepříme a smícháme. Na vrstvu brambor přidáme tuto směs a celé poklademe anglickou nebo šunkou. Vše dáme do trouby a pečeme asi hodinu. Podáváme se salátem.

Recept pro dva poslala Květa B.
Foto ilustrační (aby někdo nehuhlal, že ta paprika není zelená ani bílá 🙂 )

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

12 komentářů: (1216) Bramborový pekáček

  1. Jana Macůrková napsal:

    Tak já v první chvíli myslela, že to oranžovočervené na talířku je mrkev. A ejhle, ona je to bílá paprika.. Ale mám zánět spojivek a tak vidím celkové blbě…

  2. Imelda napsal:

    To se mi líbí, pro nás dva, jako dělané a rychlé k přípravě.
    Takové jídlo miluji.

  3. BOYE napsal:

    Je to moc dobré jídlo. Napadlo mě, jak v jedné knížce říkali bramborám koroptve střílený motykou… A je to tak. V naší masožravé domácnosti se tahle kombinace obejde často i bez těch prasečích lahůdek navrch. I když s nimi je to velmi, velmi žravé. Když děláme vege verzi, sejpnu ještě trochu tymiánu. Sušeného, čerstvého – podle sezony a libosti. Jo a i zakrýt sýrem není zlé. Nebo ho spíš nadrobit na kousky. A může být ovčí, kozí. Jen velbloudí neee! Ten u nás faaakt neprošel. Ten je tak šílenej, že jen věříme Mongolům, že je strašně zdravej. A asi byste koukali, co všechno jsme pod jejich taktovkou ochutnali. Třeba čaj z vlčích plic. A ujišťuju, že doufání v to, že vlčí plíce je nějaký název pro kouzelnou bylinu, se rozplynulo velmi rychle.

  4. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Kvůli paprikám huhlat nebudu, ale kvůli bramborám se slupkou ano ???
    Já tam místo rajčat lupnu červenou cibuli a místo paprik pórek, toho mám stále zásobu v mrazáku. Díky za recepísek, příští týden se hodí.

  5. kvetula.v napsal:

    U nás dnes zapečená krkovička se žampiony podle receptu 498 ještě trochu obměněná podle komentů (brambory, žampiony, krkovice na pánvi „zatažená“ , porek , zalité šlehačkou). Vrchní ochutnávač chválil.
    Tohle taky vypadá zajímavě. Vzhledem k tomu, že se ta nová Pečenka (remoska) musí řádně zajet a jídla „z jednoho hrnce“ moc ráda vařím, určitě brzy udělám.
    V pondělí jsme se přivítali s naším panem trhovcem – zatím jen sazeničky, kytičky, bylinky- tak už prý brambory vystrkujou natě. Doufám, že nepomrzly. Už se těším na nové – zase budou bramborové orgie 😎

  6. kveta.batkova napsal:

    Jo, v pečence nebo remosce to určitě upeč, pro ni je ten recept přímo snad stvořený. A jak píše Lucka, klidně to i posyp sýrem. Také jsem to takhle už zkoušela a bylo to jedlé.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..