3 střední brambory
1 cibule, 3 stroužky česneku
2 rajská jablíčka
1 zelená nebo bílá paprika
šunkový salám
anglická slanina nebo schwarzwaldská šunka, sůl, pepř
Oloupané brambory na nakrájíme na kolečka a dáme do vymazaného pekáčku. Nasekanou cibuli, česnek, nakrájená rajčata s paprikou a salámem osolíme, opepříme a smícháme. Na vrstvu brambor přidáme tuto směs a celé poklademe anglickou nebo šunkou. Vše dáme do trouby a pečeme asi hodinu. Podáváme se salátem.
Recept pro dva poslala Květa B.
Foto ilustrační (aby někdo nehuhlal, že ta paprika není zelená ani bílá 🙂 )
Tak já v první chvíli myslela, že to oranžovočervené na talířku je mrkev. A ejhle, ona je to bílá paprika.. Ale mám zánět spojivek a tak vidím celkové blbě…
To se mi líbí, pro nás dva, jako dělané a rychlé k přípravě.
Takové jídlo miluji.
Máš pravdu, pro dva ideální a rychlá příprava. A není to vůbec těžké jídlo i na večeři, tedy pokud toho nesníš celý pekáč.
Je to moc dobré jídlo. Napadlo mě, jak v jedné knížce říkali bramborám koroptve střílený motykou… A je to tak. V naší masožravé domácnosti se tahle kombinace obejde často i bez těch prasečích lahůdek navrch. I když s nimi je to velmi, velmi žravé. Když děláme vege verzi, sejpnu ještě trochu tymiánu. Sušeného, čerstvého – podle sezony a libosti. Jo a i zakrýt sýrem není zlé. Nebo ho spíš nadrobit na kousky. A může být ovčí, kozí. Jen velbloudí neee! Ten u nás faaakt neprošel. Ten je tak šílenej, že jen věříme Mongolům, že je strašně zdravej. A asi byste koukali, co všechno jsme pod jejich taktovkou ochutnali. Třeba čaj z vlčích plic. A ujišťuju, že doufání v to, že vlčí plíce je nějaký název pro kouzelnou bylinu, se rozplynulo velmi rychle.
Jak Cipisek prechytracil lisku 🙂
Ale jedno jste určitě neměli – syrového sviště – viz zprávy ze začátku týdne o výskytu dýmějového moru vMongolsku po požití masa ze syrového sviště.
Neměli. My kamarádíme s chytrejma.
Tam to bylo hodnoceno také skoro tak, že prý je to dokonce zakázané, ale že kdo chce kam, sám sobě sám…
Kvůli paprikám huhlat nebudu, ale kvůli bramborám se slupkou ano ???
Já tam místo rajčat lupnu červenou cibuli a místo paprik pórek, toho mám stále zásobu v mrazáku. Díky za recepísek, příští týden se hodí.
U nás dnes zapečená krkovička se žampiony podle receptu 498 ještě trochu obměněná podle komentů (brambory, žampiony, krkovice na pánvi „zatažená“ , porek , zalité šlehačkou). Vrchní ochutnávač chválil.
Tohle taky vypadá zajímavě. Vzhledem k tomu, že se ta nová Pečenka (remoska) musí řádně zajet a jídla „z jednoho hrnce“ moc ráda vařím, určitě brzy udělám.
V pondělí jsme se přivítali s naším panem trhovcem – zatím jen sazeničky, kytičky, bylinky- tak už prý brambory vystrkujou natě. Doufám, že nepomrzly. Už se těším na nové – zase budou bramborové orgie 😎
Nám brambory trochu pomrzly, jen vršky. Pokud nepomrznou teď podruhé, tak to nebude vadit.
Jo, v pečence nebo remosce to určitě upeč, pro ni je ten recept přímo snad stvořený. A jak píše Lucka, klidně to i posyp sýrem. Také jsem to takhle už zkoušela a bylo to jedlé.