A protože se jedná o recept veskrze půvabný, ponechávám bez jakýchkoliv „redakčních“ změn 🙂
Proběhla jsem Lidlem a k obědu byla rychlovka.
Balíček bílého chřestu – odlomila konce, zbytek oškrábala. „Odpad“ jsem dala do kastrůlku spolu s neoškrábanou
(ale umytou, to je jasný) mrkví, jedním řapíkem celeru a větvičkou libečku. Zalila vodou a vařila asi 1/4 hodiny. Mezitím jsem si omyla dvě malé nové brambory, chřest nakrájela na kousky a stejně tak asi 1/4 malé cuketky. Špičky chřestu šly stranou. Zlehka vše orestovala na másle a zalila vývarem z odpadu. Povařila pár minut, rozmickovala ponorákem a přihodila pár lístků baby špenátu a nasekanou petrtelku, šalvěj a bazalku. Na talíři jsem korunovala zakysankou a pár hoblinami parmazánu. Poprášila čerstvě mletým pepřem a s toustíkem měla super oběd.
No dobrý, ne? Podle mě – dobrý!!!
Recept poslala: Devětapadesátka
Podle mě výborný.Samá zelenina a voňavý libeček…hmmm