(1240) Krůtí guláš

zadní krůtí stehno
sušené houby
paprika
konzervovaná krájená rajčata
cibule
olej
hl. mouka
sůl, pepř

Na oleji orestovat cibuli, přidat na kostky pokrájené krůtí zadní stehno, orestovat, osolit a opepřit, přidat namočené houby i s vodou, pak nakrájenou lečovou papriku a nakonec plechovku na kostičky krájených rajčat. Když je téměř hotovo,  lehce zahustit záklechtkou.  Podáváme například  bulgurem s petrtelkou.

Recept poslala Květa B.

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (1240) Krůtí guláš

  1. bozena.fialova napsal:

    Krůtí stehna máme moc rádi, ale radši je připravuju vcelku, protože jako tvoru od přírody línému se mi nikdy moc nechce do odstraňování všech kostěných „jehel“. Ale masíčko je to skvělé a v kombinaci s houbami, paprikou a rajčátky nebude mít chybu. Asi bych na to obětovala radši horní stehno, které má jen uprostřed jednu kost. Jen mám skromný dotaz – recept je ze zadních stehen, šlo by to i z předních? 🙂

  2. Jana Macůrková napsal:

    Já krůtí guláš dělám v okamžiku, ky přivezu na podzim krůťáka (mívá až 27 kg) a porcuju ho do mrazáku. A to bývají krásné odřezky, které právě na gulášek jsou akorát. Přidat barevnou zeleninovou papriku, ke guláši knedlík, druhý den potom těstoviny nebo i rýži.

  3. olinamusilova napsal:

    Tak jste mi dneska nahrály do karet☺ zrovna včera jsem porcovala krůtu a odřezky jsem dala zvlášť zamrazit na někdy, ale ten gulášek uvařím. Stehýnko a křidýlko raději upeču.

  4. Vera M. napsal:

    Fajne a zbytek druhy den se spagetami. Trosku zeleniny přidám, cuketu třeba a maso ještě fiknu na menší kousky v tom kastrolku. A ty houby tam jsou bezva

  5. kveta.batkova napsal:

    Já kupuji v Alb…u nebo v Li..u zadní stehna, která jsou již bez kůže a jsou vykostěná. Když jsou v akci, je cena většinou 119,- Kč za kilo. Zrovna minulý týden je měli v obou obchodech. Je to libové tmavé maso, takže jej používám i místo hovězího.Už jsem z nich dělala i plněnou roládu, nebo je peču vcelku svázaná kuchyňským provázkem a pak krájím vlastně také jako roládu. U nás je to maso velmi oblíbené.

  6. kvetula.v napsal:

    Kombinaci sušené houby+paprika+rajče jsem ještě nikdy nezkusila. Od doby kdy jsem objevila „krůtí prodejnu“ , kde bývají zajímavé akce (tento týden stehenní plátek bez kosti a kůže 109,- Kč/ kg) je u nás krůtina na stole častěji. V pátek jedu doplnit zásoby, takže v sobotu vyzkouším ? 😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..