(1243) Kuřecí rarášci

500 g  kuřecích prsou
2 lžíce sójové omáčky
deci světlého piva
2 vejce
lžička Solamylu
2 lžíce plnotučné hořčice
deci mléka
3 stroužky utřeného česneku
sůl, pepř
olej na smažení

Kuřecí maso očistíme a rozkrájíme na hoooodně  tenké nudličky.
Z uvedených surovin smícháme  těstíčko, přidáme kuřecí maso a necháme odležet v lednici, ideálně alespoň 3 hodiny. Dle chuti můžeme přidat i nějakou zelenou bylinku.
Pomocí velké lžíce nebo naběračky vkládáme přiměřené množství hmoty do vyšší vrstvy rozpáleného oleje, mírně rozplácneme a smažíme z obou stran do zlatova.  Jako příloha se hodí brambory na všechny způsoby nebo třeba jen zeleninový salát.

Recept poslal Honza, foto je prý ilustrační 🙂

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (1243) Kuřecí rarášci

  1. lakysa22 napsal:

    Dělám něco podobného – jen místo sojovky worcester a nudličky smažím po jedné.
    Trávníkům chutná?

  2. BOYE napsal:

    Jako trávník se ptám: Jak z hoooodně dlouhých kuřecích nudliček vznikne zelený karnabátek (není chyba, jest to lokální názef)? Jinak recepis chápu a láká… 🙂

  3. kvetula.v napsal:

    Takovéhle rarášky dělává kamarádka z Pardubicka. Jen místo piva worcestrovou omáčku. Je to ňamka. Ani nevím, proč jsem to ještě nikdy neudělala. Musím se nad sebou zamyslet 😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..