(1245) Zelníky s kedlubnou

Těsto:
400 g hladké mouky
7 g sušeného droždí
trochu cukru
1 a půl lžičky soli
2 lžíce oleje
275 ml vlažné vody.

Do těsta jsem zamíchala naslano udělanou kedlubnu, kterou jsem vydusila do sucha na oleji s cibulkou. Jako koření jsem použila pouze sůl a pepř.

Recept poslala: Květa Batková
Foto ilustrační.

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (1245) Zelníky s kedlubnou

  1. kveta.batkova napsal:

    To je ta variace na zelníky, kdy se mi nechtělo kupovat předražené zelí.

  2. BOYE napsal:

    Dobrý nápad. Tyhle jídla mám taky nejraději kořeněná jen tak, aby bylo možno jednotlivé druhy jasně identifikovat. Já bych -se svou náturou – buď přidala, nebo spíš vyměnila, pepř za kmín. Jak chápu, když je zelí, dělá se ze syrového… Já totiž zelňáky dělám s kysaným. 🙂

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Také bych se přimluvila za kmín a místo oleje sádlo, ale já do nich přidáváme ještě škvarky. Pravda, s kedlubnou by to nešlo.
    Navíc je dávám nasucho do trouby, a ano, přiznávám, tady není napsáno, zda péct či smažit. ?
    Vyzkouším, díky

  4. kvetula.v napsal:

    Jelikož se teď zelníky péct nedají (mladé zelí je moc šťavnaté a než by se voda vydusila, bylo by z toho bláto), zkusím kedlubnovou variantu. Rozhodně opepřím (v zelníkách pepř se skořicí udělali zajímavou příchuť) a škvarky si nechám na škvarkové placičky 😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..