Těsto:
400 g hladké mouky
7 g sušeného droždí
trochu cukru
1 a půl lžičky soli
2 lžíce oleje
275 ml vlažné vody.
Do těsta jsem zamíchala naslano udělanou kedlubnu, kterou jsem vydusila do sucha na oleji s cibulkou. Jako koření jsem použila pouze sůl a pepř.
Recept poslala: Květa Batková
Foto ilustrační.
To je ta variace na zelníky, kdy se mi nechtělo kupovat předražené zelí.
Dobrý nápad. Tyhle jídla mám taky nejraději kořeněná jen tak, aby bylo možno jednotlivé druhy jasně identifikovat. Já bych -se svou náturou – buď přidala, nebo spíš vyměnila, pepř za kmín. Jak chápu, když je zelí, dělá se ze syrového… Já totiž zelňáky dělám s kysaným. 🙂
Také bych se přimluvila za kmín a místo oleje sádlo, ale já do nich přidáváme ještě škvarky. Pravda, s kedlubnou by to nešlo.
Navíc je dávám nasucho do trouby, a ano, přiznávám, tady není napsáno, zda péct či smažit. ?
Vyzkouším, díky
Jo, když jsou škvarky, tak je taky peču. Když je to vege, tak smažím.
Hade ďábelskej! Včera jsem si psala nákup a po chvíli vyškrtla sádlo, neb je tu spousta důležitější práce, než trávit dopoledne děláním škvarků. A ty o nich začneš znovu???!!! Tak to vzdávám. Jdu to zase napsat. Chuť škvarků vítězí! 🙂
Njn, sypu si popel na hlavu ….. ale na druhou stranu, jsou zdravé, jsou syté a jsou výborné ???
Nevidím důvod, proč by škvarky nešly dohromady s kedlubničkami. Dej škvarky do těsta a dovnitř keblubny, nebo dej škvarky přímo do té náplně a uvidíš, jak se budu ty mastný hubičky lesknout….
Jestli jsem to dobře pochopila, je to kedlubnová variace na moje zelníky ze zelí, které jsou bez náplně – prostě placky s kedlubnama vmíchanýma přímo do těsta.
Přesně tak. A pro úsměvku – je to pečené v troubě.
Jelikož se teď zelníky péct nedají (mladé zelí je moc šťavnaté a než by se voda vydusila, bylo by z toho bláto), zkusím kedlubnovou variantu. Rozhodně opepřím (v zelníkách pepř se skořicí udělali zajímavou příchuť) a škvarky si nechám na škvarkové placičky 😎