vepřové maso
olej
grilovací koření
cibule
česnek
(rajčata čerstvá nebo sušená)
smetana ke šlehání
sýr
gnocchi
Maso pokrájené na malé kousky či proužky den dopředu naložíme do směsi oleje, grilovacího koření (popř. jiného), cibule a česneku. Lze přidat i rajčata či sušená rajčata. V podstatě můžete naložit do čeho chcete.
Druhý den uvaříme noky (např. recept č. 373 – můžete se sýrem, v receptu bez něj), řádně osmahneme naložené maso s přísadami, vše nasypeme do zapékací mísy a zalijeme šlehačkou. s nastrouhaným sýrem (v receptu použita gouda). Dáme do trouby, předehřáté na 180° na cca 30 minut.
Recept poslala Úsměvka: „Navrch lze nasypat další sýr, já nedávala. Je to dost jedlé.“
Recept se mi líbí, určitě udělám. Už jsem si ho opsala, nemajíc tiskárnu.
Výborné a k tomu kupu salátu. 🙂
Dnes jsme natrefili na hezké, levné plecko, tak šel kus s námi. Část jsem pomlela do kapustových karbanátků, kousek mletého přijde do jiného pokrmu – dle momentálního nápadu, ale mám polotovar, když už jsem si mlýnek zašpinila (a poničila ?) a pěkný kousek čekal na uložení do mrazáku. Má smůlu, už se nikde povalovat nebude – nakrájím, naložím a vyzkouším, čím krmí Úsměvka toho jejího ?? 😎
Tak OK, četla jsem, že část použiješ dle „mentálního“ nápadu, tož jsem se orosila, páč ty „mentální“ nápady poslední dobou těžko rozcházím.?
Ten můj vzkazuje, že to tomu Tvojemu určo bude chutnat, že mu z ňoků konečně nedělám bezmasovou verzi ???
?? taky je předkládáš se sýrovou omáčkou nebo se špenátem??
Se špenátem a vychytávkou, jako sní je, ale maso je maso ???
Kočky, fčera jsem nebyla, tak až dnes …..
Je to fááááákt výborný, seč to na fotce tak krásně nevypadá. Já totiž asi neumím fotit, bo co ……
Vlastně jo, byla jsem pochválená za fotky mraků na obloze (ne těch sladkých k jídlu) … tak se asi začnu věnovat tomu. ?
Spousta jídel na fotce vypadá podivně a přitom z nich jsou boule za ušima ?
O to nejde, mraky fotit umím, ale jídlo mi nějak nejde …. asi zde budou muset holky dávat „ilustrační foto“
Já říkám, že nová kuchyň dobré jídlo neuvaří, když je kuchařka levá jak šavle , s tou fotkou se netrap, hlavně, žes popsala správně inkredence???, vyhrabu kousek čuníka a vyzkouším.
?
Olinko děkuji, zkus a uvidíš …. doufám a věřím, že bude chutnat ?