(1282) Zapečené noky s vepříkem

vepřové maso
olej
grilovací koření
cibule
česnek
(rajčata čerstvá nebo sušená)
smetana ke šlehání
sýr
gnocchi

Maso pokrájené na malé kousky či proužky den dopředu naložíme do směsi oleje, grilovacího koření (popř. jiného), cibule a česneku. Lze přidat i rajčata či sušená rajčata. V podstatě můžete naložit do čeho chcete.

Druhý den uvaříme noky (např. recept č. 373 – můžete se sýrem, v receptu bez něj), řádně osmahneme naložené maso s přísadami, vše nasypeme do zapékací mísy a zalijeme šlehačkou. s nastrouhaným sýrem (v receptu použita gouda). Dáme do trouby, předehřáté  na 180° na cca 30 minut.

Recept poslala Úsměvka: „Navrch lze nasypat další sýr, já nedávala. Je to dost jedlé.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (1282) Zapečené noky s vepříkem

  1. Imelda napsal:

    Recept se mi líbí, určitě udělám. Už jsem si ho opsala, nemajíc tiskárnu.

  2. Jiřina napsal:

    Výborné a k tomu kupu salátu. 🙂

  3. kvetula.v napsal:

    Dnes jsme natrefili na hezké, levné plecko, tak šel kus s námi. Část jsem pomlela do kapustových karbanátků, kousek mletého přijde do jiného pokrmu – dle momentálního nápadu, ale mám polotovar, když už jsem si mlýnek zašpinila (a poničila ?) a pěkný kousek čekal na uložení do mrazáku. Má smůlu, už se nikde povalovat nebude – nakrájím, naložím a vyzkouším, čím krmí Úsměvka toho jejího ?? 😎

  4. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Kočky, fčera jsem nebyla, tak až dnes …..
    Je to fááááákt výborný, seč to na fotce tak krásně nevypadá. Já totiž asi neumím fotit, bo co ……
    Vlastně jo, byla jsem pochválená za fotky mraků na obloze (ne těch sladkých k jídlu) … tak se asi začnu věnovat tomu. ?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..