Na 2 omelety:
3 vejce
1 konzerva sterilovaného nebo čerstvého mladého hrášku nebo sterilované žampiony
šunka na jemno nakrájená
tvrdý sýr
sůl, olej
Vejce rozšleháme vidličkou, přidáme sůl.
Na pánvičce rozehřejeme olej (1 lžička stačí), vlijeme polovinu vajec (celé množství vystačí na dvě omelety).
Když se vejce srazí, nasypeme na jednu polovinu hrášek nebo žampiony, posypeme nastrouhaným sýrem a šunkou druhou polovinou přiklopíme.
Necháme péct ještě několik málo minut a podáváme s chlebem, bramborem
a můžeme přidat zeleninový salát.
Autorka receptu: Jana Macůrková
Ano jsem v předstihu hurá.Měla jsem včeta k večeři omeletu se šunkou žampiony a sýrem.Obloženou rajčaty.Výborná záležitost ?
Maminka mi dělávala omelety ještě tak, že přisypla trošičku mouky, tuším hrubé a špetičku prdopeče. Byly vždy nádherně nadýchané.