(134) Vaječná omeleta s hráškem

Na 2 omelety:

3 vejce
1 konzerva sterilovaného nebo čerstvého mladého hrášku  nebo sterilované žampiony
šunka na jemno nakrájená
tvrdý sýr
sůl, olej

Vejce rozšleháme vidličkou, přidáme sůl.
Na pánvičce rozehřejeme olej (1 lžička stačí), vlijeme polovinu vajec (celé množství vystačí na dvě omelety).
Když se vejce srazí, nasypeme na jednu polovinu hrášek nebo žampiony, posypeme nastrouhaným sýrem a šunkou druhou polovinou přiklopíme.
Necháme péct ještě několik málo minut a podáváme s chlebem, bramborem
a můžeme přidat zeleninový salát.

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (134) Vaječná omeleta s hráškem

  1. jarybarka napsal:

    Ano jsem v předstihu hurá.Měla jsem včeta k večeři omeletu se šunkou žampiony a sýrem.Obloženou rajčaty.Výborná záležitost ?

  2. Katyp50 napsal:

    Maminka mi dělávala omelety ještě tak, že přisypla trošičku mouky, tuším hrubé a špetičku prdopeče. Byly vždy nádherně nadýchané.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..