(1331) Mirabelkové kyselé řezy

1,5 kg mirabelek
0,5 kg cukru
4 balíčky želatiny (malé)

4 vejce
půl hrnku cukru, půl hrnku oleje
1 smetana na šlehání, 1 prdopeč

polohrubá mouka

Mirabelky dáme rozvařit, přecedíme přes hrubé síto (od starého friťáku, to jde nejlépe), přidáme cukr a ještě chvilku povaříme.
Želatinu namočíme do teplé vody, do které jsme přidali trochu cukru a ovocný sirup.
Želatinu zahřejeme pod bod varu a vmícháme do ovocného protlaku.
Suroviny z další části smícháme dohromady a postupně přimícháváme polohrubou mouku
na těsto husté si jako na lívance. Vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáče nebo na plech a pečeme až se střed nelepí na špejli. Necháme vychladnout.
Vychladlé polijeme protlakem se želatinou a necháme v ledničce ztuhnout.
Nakrájíme na kostky a dozdobíme šlehačkou nebo krémem a kouskem ovocné želatiny.

Kyselé zákusky pekla: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

27 komentářů: (1331) Mirabelkové kyselé řezy

  1. Jana Macůrková napsal:

    Haderach má výpadek internetu, tak jsme si to prohodily.

  2. Vera M. napsal:

    To je asi takové “clafoutis testo”. To je moc dobre upecene. Dá se sem nějak vpasovat druh želatiny, kterou používáš? Toho už je tolik, ze člověk nevi, zda i ta levnější jídlo nepokazi? Péču už málokdy, tak to chci mít tutove dobre, takže používám toho německého doktora a od něho 4 balíčky, ta cena je nářez ?

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Já používám plátkovou želatinu, je lepší (podle mého), ale někdo je zvyklý na práškovou a také říká, že je lepší ….. Asi si to musíme každá vychytat.
    Jen Jani, když uvaříš ten „protlak“ a teprve potom pečeš buchtu, tak neztuhne Ti mezi tím? Jsem zvyklá nejdřív těsto a teprve potom si dělám želatinu.

  4. kvetula.v napsal:

    Pokud ještě někde v pankejtu něco škubnu, mohla bych zkusit. Sladké mi zakazují ? tak bych zkusila kyselé ?. Ale zítra peču Úsměvčiny Křehké bochánky – před týdnem jsme koupili levná, pěkná jablíčka a nějak se začínají nepěknit ? Tak je radši hned zlikviduju
    😎

  5. Jiřina napsal:

    Tato buchta je moc zajímavá, jen škoda, že tady mirabelky žádné nejsou. Vždycky jich bývalo plno, ale zkusím někde kousek dál. Moc se mi to líbí, mám ráda piškot a kyselý vršek. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..