oloupané podélné okurkové řezy
1 l vody
200 ml octa
40 g soli
50 g cukru
bobkový list
hořčičné semínko
celý pepř
Řezy osolím a nechám čtvrt hodiny odležet. Přidám plátky cibule a dám do vroucí vody na 2 až 3 minuty povařit. Scedím a srovnám do sklenic. Zaliji nálevem, sklenice uzavřu a steriluji varem 10 minut.
Další recept poslala: Eva.Navarra:
Salátové okurky oloupané, bez semen, nakrájet na proužky jako prst, prosolit 1PL soli/1kg, nechat uležet do druhého dne. Vymačkat, přidat cibuli na kolečka, celý pepř, hořčičné semínko a plnit do lahví. Babička to zalévala kyselým Dekem, takže nesterilovala. Ale může být i normální sladkokyselý nálev + sterilace.
Tak děvčata honem, dokud jsou ještě okurky.
Mno, malé okurečky nemám, ale dostala jsem 4 salátovky, tož bych to mohla zkusit z nich, co?
Jen mám dotaz, opravdu se musí loupat? Já mám totiž tu slupku na okurkách nejraději.
U nás nikomu nejely ani podélné řezy z trochu přerostlých okurek, tak nevím, jestli by loupání nebyla zbytečná práce. I já osobně mám ráda, když okurky křupou. Ale toto bych klidně ochutnala – jen kdo to udělá ? ?
Ptáš se hezky, tož co myslíš, mám to urobit a dovézt? ???
Zatím to na to nevypadá, páč ležím a čumím na telku …… ty bláho, já 2 hodiny u telky nevydržela ani nepamatuju a dnes ano. Jestli já nebudu marod, bo co ??
19.12…to tě tak uhranuly zprávy?? To Ti fakt něco bude…
Možná by tento recept šel použít i na cuketu. Dostala jsem obří, asi 50 cm. Vyzkoušela jsem brambory s cuketou, podle receptu č.1320 – moc chutnalo, pak buchtu cukeťák a pořád mi kus zbývá. Pro dva lidi je moc veliká, ale je mi líto nechat ji zkazit.
Cuketu na kyselo jsem nedělala, ale dělala jsem na kyselo adélu – obří dýni Goliáš. Recept máš pod číslem 327. Ale myslím, že by to na cuketu šlo aplikovat také.
Děkuji, vyzkouším
Jiřinko, já jsem zkusila pepřenky z cukety dle Jany – recept je v komentářích pod č. 1320 a je to moc dobré. Cukety mám taky dost a určitě to ještě udělám. Jinak ji miluju smaženou.
Adelko děkuji, viděla jsem to, hlava si moc nepamatuje. Pročítám všechny recepty a komentáře, ale když přijde cuketa – najednou nevím nic. 🙂