(1332) Naháče VZK 230

oloupané podélné okurkové řezy
1 l vody
200 ml octa
40 g soli
50 g cukru
bobkový list
hořčičné semínko
celý pepř

Řezy osolím a nechám čtvrt hodiny odležet. Přidám plátky cibule a dám do vroucí vody na 2 až 3 minuty povařit. Scedím a srovnám do sklenic. Zaliji nálevem, sklenice uzavřu a steriluji varem 10 minut.

Další recept poslala: Eva.Navarra:

Salátové okurky oloupané, bez semen, nakrájet na proužky jako prst, prosolit 1PL soli/1kg, nechat uležet do druhého dne. Vymačkat, přidat cibuli na kolečka, celý pepř, hořčičné semínko a plnit do lahví. Babička to zalévala kyselým Dekem, takže nesterilovala. Ale může být i normální sladkokyselý nálev + sterilace.

Tak děvčata honem, dokud jsou ještě okurky.

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (1332) Naháče VZK 230

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Mno, malé okurečky nemám, ale dostala jsem 4 salátovky, tož bych to mohla zkusit z nich, co?
    Jen mám dotaz, opravdu se musí loupat? Já mám totiž tu slupku na okurkách nejraději.

  2. Jiřina napsal:

    Možná by tento recept šel použít i na cuketu. Dostala jsem obří, asi 50 cm. Vyzkoušela jsem brambory s cuketou, podle receptu č.1320 – moc chutnalo, pak buchtu cukeťák a pořád mi kus zbývá. Pro dva lidi je moc veliká, ale je mi líto nechat ji zkazit.

  3. adela.adale napsal:

    Jiřinko, já jsem zkusila pepřenky z cukety dle Jany – recept je v komentářích pod č. 1320 a je to moc dobré. Cukety mám taky dost a určitě to ještě udělám. Jinak ji miluju smaženou.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..