(1339) Hlohová marmeláda od mojí sousedky

1 kg  hložinek
1/2 kg cukru (kdo chce žít echt zdravě, nahradí medem)
1/2 l vody

Dejte to všechno do hrnce a  na mírném ohni vařte  do změknutí. Pak to prolisujte přes síto (na hložinky je staré síto z friťku krátké, ty pecky jsou mrňavý), ochutnejte, eventuálně podle chuti doslaďte  a dál vařte na mírném ohni, dokud to nezrosolovatí.

Naplňte do  sklenic, zavíčkujte a obraťte dnem vzhůru. Pokud nepočítáte s rychlou spotřebou můžete ještě zavařit cca 15 minut při  90°.

Ochutnala jsem to a je to vynikající. Vzhledem k piplačce s pecičkama to dělat nebudu.
Haderach

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Zavařujeme a sušíme. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

15 komentářů: (1339) Hlohová marmeláda od mojí sousedky

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    To máte na zítra, přijely kobylky. Omlouvám se za vegetariálnský týden plný darů přírody, ale je to sezónní záležitost a tak se to nabízelo. Pokud přežiju nástup do práce po čtyřtýdenní dovolené, dostanete v úterý nějakou fakt ňamku. (Jo, a ty zatracený hložinky se dají přidat i do pečeného čaje, ovšem obdarovaného pak musíte varovat stran peciček 🙂 )

  2. lakysa22 napsal:

    Vypadá to úžasně, určitě to tak i chutná, ale kde to vzít? Nechám si zajít chuť…
    Helenko, já jsem za ten vegetýden vděčnááá!!! Co teď musím vařit každý den maso …ne, že bych ho nejedla, ale klidně se obejdu, takže děkuju móc!!???

  3. Inka napsal:

    Já bych se ráda zeptala – není trochu lepší nechat ty hložinky přejít prvním mrazíkem? Docela mne to láká, kdysi jsem vařívala jeřabinovou marmeládu a rosol a trochu mi to chybí. Tohle by mohlo být osvěžující… I když letos u nás bylo tolik meruněk, že jsem zavařila dvě dávky a už jsem se do ní pustila, i když máme doma loňskou

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..