(1354) Cuketové karbanátky

30 dkg nastrouhané cukety
15 dkg pokrájeného salámu
10 dkg vloček
10 dkg nastrouhaného sýra
5 dkg strouhanky
dost kmínu (v receptu byla jedna PL, tolik jsem nedala, je to vážně hodně. A dala jsem drcený)
2 stroužky česneku (pro nás ostatní sypký)
1 vejce
majoránka
sůl
pepř

Z nastrouhané cukety po chvilce slijeme vodu a přidáme ostatní ingredience. Pořádně prohněteme, ochutnáme, popřípadě dochutíme a tvarujeme karboše, které obalujeme ve strouhance, do které můžeme přihodit i něco zeleného pro barvičku. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje či sádla.

Recept poslala Úsměvka: „A teď se přiznám – nevážila jsem, dělala jsem podlevočně a těsto bylo řidší, tím by to patřilo spíš do lívanečníku, ale …. ale i tak se krásně prosmažily a bylo to fáááááákt výborný. Hele, já vím, že každý chválí svoje jídlo, ale toto je opravdu hodně jedlé.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

18 komentářů: (1354) Cuketové karbanátky

  1. Inka napsal:

    Tak složení je podobné jako u cukeťáků a mě na tom vadí to, že je to smažené. Snažím se šetřit olejem a spíše preferuji to, co zvládne trouba nasuchu. Ale jedlé to být musí hodně

  2. jarybarka napsal:

    Udělám je zítra.Salám nemám ale zbyl kousínek uzeného kolene.Přistrouhnu sýr a hlavně tu cuketu. Zkusila bych do trouby ale úplně nasucho asi ne.Už vidim ty ksichty od mladé na cuketu.?

  3. blahovka.h napsal:

    Dělám něco podobného, ale cuketu nasolím a řádně vodu vymačkám. Nedávám salám, kmín ani majoránku. Místo vloček hrst strouhanky. A spoustu petrtelky. Obaluji v hl. mouce a smažím. Díky obalení nejsou nasáklé tukem. Na kg cukety, nejlepší je taková přezrálá s tvrdou slupkou (tu oloupu a jádra odstraním) dávám 30dkg sýra.

  4. BOYE napsal:

    Cuketa – základ fšeho 🙂 Karbanátle, placky, na slano, na sladko… Dneska tedy slané. Přiznávám, že nikdy jsem k tomu neměla recept. Jednoduše do nastrouhané cukety dávám, nač mám chuť (a to pak nejvíce připomíná model, který popisuje Bláhovka), nebo přihazuju tak, aby to co nejvíc připomínalo klasické karbanátky (což odpovídá dnešnímu recepisu) a samozřejmě občas je třeba vyklidit lednici a pak vznikají neuvěřitelný varianty…
    Tak, pár dní jsem tu nebyla a ačokča se zbláznila. Do doby, než jsem odjela, dozrávala tak akorát k jídlu. Pět dní se na ní nešklebim a ona zvlčí. Holky ji jedly denně a stejně je jí spousta. Tak jdu sklidit a něco vám z ní uklohnim. A rozhodně si z ní udělám k obědu salát. Mám na nějaký chuť už druhý den…

    • jarybarka napsal:

      Já jsem ačokču jestě nejedla.četla jsem o ní a scháněla jsem semínka že bych ji vrzla k mladým na zahradu,zatím se nezadařilo.

      • Jana Macůrková napsal:

        Já měla semínek spoustu. Dala jsem ji jako živý plot před bazén, kvetla jako šílená, ale plod ani jeden. Čímž to u mně definitivně prohrála a na uahradu už mi nesmí. Zbytečně zabírala místo.
        Zbytek semínek ti klidně věnuji.

        • jarybarka napsal:

          No to nevím když máš vyzkoušeno,že z nich nic není…
          Já rozhodně nejsem mičurinec aby jsem z nich něco vykouzlila?

          • Jana Macůrková napsal:

            Semínkama to asi nebylo, měla jsem je od hrabeboto, ale ani jeho ačokča neijak neuchvátila.

          • kvetula.v napsal:

            Před devíti lety jsem bydlela v bytě k němuž náležela pidizahrádka. Dostala jsem černá, divně zubatá semínka s tím, že se to jmenuje ačokča a je to něco mezi paprikou a okurkou a že se to i pne. Dala jsem to na konstrukci místo barevných svlačců a zvědavě čekala… Nejdřív jsem opatrně hýčkala každý kousek a když už jsem myslela, že se začíná ochlazovat a sklizeň bude končit, zírala jsem jak Boye- už jsem nevěděla co s tím. V novém bydlišti známých minimum, žila jsem sama, děti daleko… Nebylo komu to vnutit. Od té doby jsem ji už nejedla ? Tady teď na „truhlíkové zahrádce“ podmínky k pěstování nejsou. Škoda – chutnala mi. Pár semínek pořád mám, ale pochybuju, že by po tolika letech ještě vyklíčila.

  5. kvetula.v napsal:

    Jestli budu cuketou ještě obdarována, i karbanátky budou. Jen místo vloček přihodím strouhanku a upeču v troubě ?
    Teď různě experimentuju s patizonama , ale sklizeň skončila, tak si musím to co mám ve sklepě rozvrhnout … 😎

  6. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Ty vločky jsou tam právě proto, aby karboše nebyly mastné.
    V troubě jsem je také dělala a jsou dobré, jen tak moc nekřupají, jako z oleje.
    Do trouby lupnu i bramboráky, řízky, i smažák už tam byl ….. pořádný pečpapír, trochu potřít a nemá to chybu.?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..