(1356) Bramboráky s houbovobrokolicovou náplní

suroviny na bramborák (brambory,  česnek,vejce, sůl, pepř, majoránka, hl. mouka)
cibule
olej
houby
brokolice
tavený sýr

Na cibulce orestovat žampiony nebo jiné dobré houby, osolit, opepřit, přidat na malé kousky posekanou ovařenou brokolici a směs zahustit, neboli „zkompaktnit“ nebo jak to říci, prostě, aby se to nerozsýpalo, taveným sýrem (nebo pomazánkovým máslem nebo smetanou, jak je komu libo). Tuto směs navršíme na  větší bramboráky, přeložíme nebo srolujeme a servírujeme.

Recept poslala Květa B.: „Já dělám bramboráky přes celou pánev, tj. asi v průměru 24 cm. Pak stačí k večeři jeden bramborák a je toho dost.“

Foto ilustrační

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

40 komentářů: (1356) Bramboráky s houbovobrokolicovou náplní

  1. jarybarka napsal:

    Propána krále co to sem dáváte!!Zrovna se chystám na ty cuketový karboše a teđ toto.Bramborákama jsem schopná se úplně zrušit. Na ty mám pavlovův reflex-stačí hmínka a slintám a nepřestanu dokud je neudělám.

  2. lakysa22 napsal:

    Květuli, to je zločin, co tu pácháš!! Takový zlatý, křehoučký, dobroučký…zaděláváš si na problém. Hned bych sedla na koště a jela ne ochutnat, ale schramstnout je všechny, a Tvoje tvrzení, že jeden stačí – přede mnou neobstojí!!!

  3. jarybarka napsal:

    Se mi to povedlo!Nastrouhala jsem cuketu atd.a pak jsem zjistila,že nemám vločky tak jsem směs zahustila br.knedl.v prášku.obalila ve strouhance a smažila.Dobrý.přihlásím se do sooutěže na mimibazar????

  4. jarybarka napsal:

    Já teď přišla z lesa a tady to jede.Lucka perlí???

  5. BOYE napsal:

    Když už se tu nakouslo to jídlo z prášku: Byla jsem na vejletě a děsně jsem si to užila. A taky se tam hodně jedlo, protože důvodem byl mejdan k jednomu významnému výročí. Vytěžila jsem dva saláty, který vám brzo pošlu. A taky jsem pro vás zkoumala vynikající masový kuličky – v Berlíně tomu říkají karbanátky. Když jsem se prohryzala k žádosti o recept, vypadlo z kuchařky, že jsou z Lidlu. Načež se vznesla vlna protestů, že z L. ne, že z Normy. Ovšem z N. taky nééé, protože tam maj hnusný… No nakonec z nich vypadlo jméno toho obchodu, ale okamžitě jsem ho zapomněla, protože u nás není. Ale kupovaný byly! Nicméně jsem pochopila, že v některých zemích se i polotovary dají dobře jíst. Ale kuličky holt nebudou, no.

    • Vera M. napsal:

      Já polotovary nezatracuju, napr ty mrazene bramborové halušky se daji a ty karbose z Německa asi znám. Dcera je dává mezi housky s horcici, když jedou do Česka. Další housky udělá se salamem, další se sýrem..(0ni na řízky s chlebem nejsou), všechny nesnedli, tak mlsná babička vyzkoušela, co to ty děti měly. A fakt dobre ?

  6. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Ty bláho, ty vypadají luxusně ? Ani bych k nim nic nepotřebovala …. navíc o nich od rána mluvím. A co myslíte? Dorazím dom a brambora ani jedna, tak až zítra ? Teď tu hmoždím Bláhovky kepuč

  7. Jiřina napsal:

    Bramboráčky vypadají luxusně. Já bych možná jedny udělala s houbama a druhý s brokolicí, aby to vypadalo jako nový recept. Mám objednané 1,5 q brambor na zimu. Mají mi je dovézt tento, nebo příští víkend. Takže moc děkuji za výběr receptů. Už se těším, protože mně bolí ruce, když tahám tašky brambor z obchodu. Moje babička vždycky říkávala, když jsou doma brambory, mouka a sádlo – není hlad. A měla pravdu. 🙂

    • Usmev.na.moji.tvari napsal:

      Jiřinko, Tvoje babička neměla tak teplý sklep, jako já ……. brambory uskladňujeme u jedné nebo druhé maminy, ale …… když dojdou, tak stejně zakoupíme.

    • BOYE napsal:

      Jiřinko, naše babička k tomu měla ještě zelí. A fakt to funguje. S tím zelím už je to luxus.

      • kvetula.v napsal:

        Včetně toho zelí to říkával i můj tatínek (když jsme našlapali soudek)
        Roky jsme kupovali i v zimě brambory průběžně, anžto se dost často stávalo, že se jich spousta vyházela kvůli černým flekům.
        Teď kupujeme na tržnici – jsou chuťově dobré a dosud ani jeden flek. V našem teplém sklepě ale dlouho nevydržely (první rok zkusmo jeden pytel s tím, že se pak pár brambor nechalo než se začaly hodně scvrkávat). Loni jsme si je uložili k babince do sklepa ve skále a i když díky suchu tam bylo tepleji než jindy vydržely dlouho pěkné . V pondělí si jedeme pro zásoby na tuhle zimu. Jo , ještě cibuli musíme poshánět a hlady neumřeme 😎

  8. kvetula.v napsal:

    Tak tohle je nádhera. ? Do bramborákovýho těsta už jsem přimíchávala ledacos, ale když plněný, tak jedině masozeleninovou směsí. Máme další námět na tunění ?
    Dneska jsem dělala k večeři bramborovořepové placičky v troubě. Nebylo to špatné. Dostala jsem totiž červenou řepu co je skoro bílá a i chuť má jinou- takovou jemnější, tak se mi moc nechce ji nakládat a zkouším jak ji zpracovat 😎

  9. Haderach Kwisatz napsal:

    Ne ze bych vam chtela neco vycitat, damy, a upirat Kvete zasluhy … ale u receptu jasne stoji „Foto ilustracni“ a hned na zacatku Jarybarce priznavam, jak jsem pri hledani obrazku slintala. Nicmene ty bramboraky jsou fakt povedeny 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..