(1368) Zbytkonátky aneb Magdaleno Dobromilo neplač

(Dělala jsem rolky a zbylo mi) trochu mletého masa
(v lednici se bála)  jedna menší cuketa
cibule, vajíčko
hrst strouhanky
(a co najdeme vhodného) zde párek, špek, anglická slanina
koření dle chuti – zde sůl, pepř, mletá paprika

Cuketu oloupeme, zbavíme jader, nastrouháme, dáme do mísy. Přidáme mleté maso, nadobno nakrájenou cibuli, párek, špek, slaninu. Přidáme vejce, strouhanku, koření a řádně prohněteme. Tvoříme přiměřeně velké karbanátky, pečeme v troubě při teplotě 200° asi 25-30 minut (v průběhu pečení otočit). Podáváme s libovolně upravenými brambory, pečivem…jak libo.

Dnešní mimibazar na pochodu dedikuji Květoslavě. Haderach

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

44 komentářů: (1368) Zbytkonátky aneb Magdaleno Dobromilo neplač

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Jdu ráno k MUDr, tak pro jistotu…

  2. Jana Macůrková napsal:

    Také tak občas vymetám ledničku. U nás tyhle zbytky končí většinou v „patlejchu“ na špagety nebo v nějaké zbytové poblivce, ale to většinou v zimě.

  3. IvaC napsal:

    Protoze miluji karbanatky(jakekoliv), tak to taky tak delam. Kousek uvareneho kvetaku, nebo porek, kysane zeli, kedlubnu, cokoliv. Nejen, ze tim nastavim mlete maso, ale pokazde jsou jine……

  4. sharka.68 napsal:

    tomuhle říkám vždy vrchol kuchařiny..umět si poradit se zbytky a nic neposlat do odpadu…. a ještě z toho udělat velice žravé jídlo

  5. Vera M. napsal:

    Ale ještě jsem nikdy nepekla v troubě na papíře

  6. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    A já porád dumala, kam se mi ta miska ztratila …… tak už to vím. ?
    Jj, COULO miluju, zrovna včera jsem ho dělala na těstoviny. Zbytky cukety, lilku, cibule, paprik, rajčat, 80% šunky, koření, sůl, pepř, víno …. navrch postrouhaným sýrem a jaké to bylo.
    Jak píše Hadérka, příště už to stejně neudělám. A to si pokaždé říkám, že si to musím psát ….. joooooo, říkat a udělat jsou dvě rozdílné věci. ?
    A dnes zkusím nacpat něco podobného do sklenic na zimu ….. opět přebytky ze zahrádek od kolbenkových kolegů.
    Nicméně, v Práglu už se ví, že matka dostává přebytky a začínají se sem dostávat požadavky na konkrétní výrobky. Tož ještě jedny přebytky skončí v kepuči od Bláhovky. ?

    Věruško, já v troubě peču i normální řízky, je potřeba pečpapír lehce potřít olejem/sádlem/máslem, na každý kousek to samé, a dát na nižší teplotu. Výsledek je ten, že otočíš jednou, ale zašpiněný máš plech, papír potom vyhazuješ s velkou opatrností, páč z něj kape olej, ale nejsou ty výrobky tak nasáklé.
    Navíc uspořím čas, hlavně, když dělám něco do kolbenky, tak mi to vyhovuje. I bramboráky tam lupnu. A to v případku, že není uvnitř slaninka. Já je teda z trouby mám raději, i ty karboše, ten můj má pocit, že je třeba, aby výrobky plavaly v oleji či sádle. ?

    Hadérko, co MUDr., zjistil, že ve Tvém juniorském věku máš výsledky lepší než 30, co? A tu závěsnou hrůzu od stropu máš na další rok povolenou? ??

  7. kvetula.v napsal:

    Zbytkonátky vypadají skvěle? V troubě pečené karbanátky u nás teď vyhrávají na celé čáře. A to má chlap rád usmažené do křupava… Uznal, že pečenou variantu jeho zažívání snese bez protestů a jelikož lehce obaluji ve strouhance, kterou stříknu olejem, má je i zvrchu hezky do křupava. Navíc se k porci karbošků pro dva, na plech vejdou i dukátky z brambor, nebo hranolky z hokaida či celeru, takže je oběd za půl hodky, bez běhání kolem plotny, ušetřím nádobí a v dnešních dnech si ještě přitopíme ?
    Dnes k večeři zbytek rýže, strouhaná mrkev, zbytek goudy, proužkovaný porek, drobné kostičky tučnějšího zbytku uzeného bůčku, hladkolistá petržel, koření. Jako pojidlo vejce a škrob. Dělala jsem placičky, aby bylo rychleji hotovo. Dresing byl umíchaný raz dva. Jojo.. hlad je sfiňa 😎

  8. lakysa22 napsal:

    Holky, vy se máte! Ze zbytků vařím pro sebe – při sebemenším podezření, že něco je ze včerejška, neuspěju a vařím něco jinèho. Někdy se mi podaří to zamaskovat, ale už mě to nebaví… Vařit na dva dny- byť jeden den guláš, a druhý den z toho rizoto – mi taky neprochází, tak asi přestanu vařit úplně ?

  9. lakysa22 napsal:

    Ach jo, kdysi jedl všechno bez připomínek, celé léto jsme měli zeleninové, teď jen všechno s masem a snídaně je obřad s kávou, čajem, džusem, obloženým talířem, malým kouskem moučníku…a těch řečí…
    A na nikoho není spolehnutí – pes ho vždycky dotáhne zpátky domů, snacha přinese houby jen jedlé…?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..