(Dělala jsem rolky a zbylo mi) trochu mletého masa
(v lednici se bála) jedna menší cuketa
cibule, vajíčko
hrst strouhanky
(a co najdeme vhodného) zde párek, špek, anglická slanina
koření dle chuti – zde sůl, pepř, mletá paprika
Cuketu oloupeme, zbavíme jader, nastrouháme, dáme do mísy. Přidáme mleté maso, nadobno nakrájenou cibuli, párek, špek, slaninu. Přidáme vejce, strouhanku, koření a řádně prohněteme. Tvoříme přiměřeně velké karbanátky, pečeme v troubě při teplotě 200° asi 25-30 minut (v průběhu pečení otočit). Podáváme s libovolně upravenými brambory, pečivem…jak libo.
Dnešní mimibazar na pochodu dedikuji Květoslavě. Haderach
Jdu ráno k MUDr, tak pro jistotu…
Také tak občas vymetám ledničku. U nás tyhle zbytky končí většinou v „patlejchu“ na špagety nebo v nějaké zbytové poblivce, ale to většinou v zimě.
Protoze miluji karbanatky(jakekoliv), tak to taky tak delam. Kousek uvareneho kvetaku, nebo porek, kysane zeli, kedlubnu, cokoliv. Nejen, ze tim nastavim mlete maso, ale pokazde jsou jine……
Jo … des nastane v okamziku, kdy rodina rekne „to je dobry, to jeste uvar“.
No, neuvarim 😉
Svatá slova….
Neuvařím… ale stejnou větu uslyším na jinou patlaninu ??
tomuhle říkám vždy vrchol kuchařiny..umět si poradit se zbytky a nic neposlat do odpadu…. a ještě z toho udělat velice žravé jídlo
🙂
Já tomu říkám CDD tj.co dům dá….
U nás se říká COULO – CO ULOvíš 🙂
Ale ještě jsem nikdy nepekla v troubě na papíře
Já jednou a nechutnalo mi to,přišlo mi to suché.Smažené je smažené,byť nezdravé….
Proto tam je slanina a špek…vuuuubec nebyly suche 😉
Věřím , nemám ve zvyku dělat uvnitř se slaninou a to bude ten fígl . Vypadají stejne jako moje , co dělám na minimu oleje a neobaluju ve strouhance. Tak jdu do trouby ?
A já porád dumala, kam se mi ta miska ztratila …… tak už to vím. ?
Jj, COULO miluju, zrovna včera jsem ho dělala na těstoviny. Zbytky cukety, lilku, cibule, paprik, rajčat, 80% šunky, koření, sůl, pepř, víno …. navrch postrouhaným sýrem a jaké to bylo.
Jak píše Hadérka, příště už to stejně neudělám. A to si pokaždé říkám, že si to musím psát ….. joooooo, říkat a udělat jsou dvě rozdílné věci. ?
A dnes zkusím nacpat něco podobného do sklenic na zimu ….. opět přebytky ze zahrádek od kolbenkových kolegů.
Nicméně, v Práglu už se ví, že matka dostává přebytky a začínají se sem dostávat požadavky na konkrétní výrobky. Tož ještě jedny přebytky skončí v kepuči od Bláhovky. ?
Věruško, já v troubě peču i normální řízky, je potřeba pečpapír lehce potřít olejem/sádlem/máslem, na každý kousek to samé, a dát na nižší teplotu. Výsledek je ten, že otočíš jednou, ale zašpiněný máš plech, papír potom vyhazuješ s velkou opatrností, páč z něj kape olej, ale nejsou ty výrobky tak nasáklé.
Navíc uspořím čas, hlavně, když dělám něco do kolbenky, tak mi to vyhovuje. I bramboráky tam lupnu. A to v případku, že není uvnitř slaninka. Já je teda z trouby mám raději, i ty karboše, ten můj má pocit, že je třeba, aby výrobky plavaly v oleji či sádle. ?
Hadérko, co MUDr., zjistil, že ve Tvém juniorském věku máš výsledky lepší než 30, co? A tu závěsnou hrůzu od stropu máš na další rok povolenou? ??
Šmankote, F. L. Věka jsem napsat nechtěla, omluvuju se
Díky , věřím vám a ponesu prapor řízků a karbosu z trouby zitrkum vstříc, to jako znamená , ze to fakt teda udělám a těším se na to . Kdo nemá rad karbose ??? Ticho ??
Navíc mě dcera pochvali, takže 100 bodov, moje chyba, ze jsem to ještě nevyzkousela a ?????
Tak hlavně, aby chutnalo dcérence, ne? Ty si to hoď do oleje či sádla a bude to OK obě ???
Hadérka má navařenou hopsinkovou šťávu, tak by jí to přeci nezakázal ??
Hlavně nám tu ještě Hadérka nenapsala ten recept na nesmrtelnost, ona s tím dělá fááááákt cavyky, si myslím. ??
Kouzla a divy jdou staletí s nimi.
I tajemství šťávy jež nedají si vzít.
Jsou hrdí a vědí,že silou medvědí
se kdykoli budou za správnou věc bít.
Rikejte mi Babco 🙂
Babico? Si děláš zádel?
Promiň, jsem bubě četla ?♀️?♀️?♀️
A vůbec, kde jsi vzala mojí oblíbenou a ztracenou misku?
BABČO…
Gumídci jsou Brůča, Babča, Brepta, Bumla, Bíďa a Bára.
Teleportace? Tohle je Zepter…je to ta tvoje?
Poslouchej, jsi čerstvě „babička“ a tímto nám to sděluješ, či nám jen ty „hochy“ jmenuješ ……
Brouku, přiznávám, že dnes nemám den, tak polopatě. Děkuji ?
Jj, přesně taková, měla jsem menší (ta je ta ztracená) a větší, tu mám doma. K tomu síto, víka (ta již nemám) a ještě kastroly a hrnce, poklice a tak …. mám dodnes a výborný.
Poucuju te o sestave Gumidku.
A tu velkou mam taky 😉
Zbytkonátky vypadají skvěle? V troubě pečené karbanátky u nás teď vyhrávají na celé čáře. A to má chlap rád usmažené do křupava… Uznal, že pečenou variantu jeho zažívání snese bez protestů a jelikož lehce obaluji ve strouhance, kterou stříknu olejem, má je i zvrchu hezky do křupava. Navíc se k porci karbošků pro dva, na plech vejdou i dukátky z brambor, nebo hranolky z hokaida či celeru, takže je oběd za půl hodky, bez běhání kolem plotny, ušetřím nádobí a v dnešních dnech si ještě přitopíme ?
Dnes k večeři zbytek rýže, strouhaná mrkev, zbytek goudy, proužkovaný porek, drobné kostičky tučnějšího zbytku uzeného bůčku, hladkolistá petržel, koření. Jako pojidlo vejce a škrob. Dělala jsem placičky, aby bylo rychleji hotovo. Dresing byl umíchaný raz dva. Jojo.. hlad je sfiňa 😎
Holky, udělejte mi ftom pořádek ….. já myslela, že Květula a ona to byla Květule – nic to nemění na kvalitě jídla, ju??
A ta hopsinková šťáva od Šmoulíků je daná, ona hopsá celou dobu, páč neumí být v klídku ??
To nebyli Smoulove, ale Gumidci, joudo 🙂
??? Mám ftěch pohádkách trochu maglajz, přiznávám
Vidim. Chudak vnucka 🙁
Ona má ráda ty scifi ….. teď si zrovna hraje na Men in black ??? Takže skáču za keře, za auta a tak
Holky, vy se máte! Ze zbytků vařím pro sebe – při sebemenším podezření, že něco je ze včerejška, neuspěju a vařím něco jinèho. Někdy se mi podaří to zamaskovat, ale už mě to nebaví… Vařit na dva dny- byť jeden den guláš, a druhý den z toho rizoto – mi taky neprochází, tak asi přestanu vařit úplně ?
No jasně, vyhlaš stávku, nebudeš přijímat a ani vysílat, budeš v telce a my fšecky Tě tady podpoříme a bude zteho celostátní problém, dají se do teho odbory …. šmankote, to bude celostátní kauza. Už se na to těším …… ????
A to jen proto, že něco je z „druhého dne“
Kdyby jen z druhého … ta rejže byla v lednici od soboty? … ale fakt jí nic nebylo ? 😎
Ale Lakys podpořím fšema rukama i vařečkama ??
Tenhle zlozvyk měl i můj tatínek, nejen, že nesnědl nic od včerejška, ale ani k večeři nemohlo být nic od oběda. Někdy mi bylo mámy líto, jak ji sekýroval.
Nebo měl různá období – jeden čas nejedl rýži, další období nemohl brambory, potm byl zase delší dobu knedlíkovej.
Ach jo, kdysi jedl všechno bez připomínek, celé léto jsme měli zeleninové, teď jen všechno s masem a snídaně je obřad s kávou, čajem, džusem, obloženým talířem, malým kouskem moučníku…a těch řečí…
A na nikoho není spolehnutí – pes ho vždycky dotáhne zpátky domů, snacha přinese houby jen jedlé…?
Najdi si rostlinku zvanou skočec a koukej lidem po zahradkach, semena prave dozravaji. A oleandry maji lide take jeste venku… 🙂 🙂 🙂
Salát z diefenbachie by taky nebyl marný, a čaj z konvalinek… Snad otevřou u Żida
V lesích pod Jezeřím roste hojně rulík, keře i přes 1,5 vysoké a těch krásných fialových bobulí….. a dneska jsem potkala 2 muchomůrky zelené, malé, ale stačily by….