Na velký hluboký plech
6 vajec
6 lžic cukru krupice
6 lžic horké vody,
6 lžic oleje
1 vrchovatý čajový hrnek polohrubé mouky
1 kg jahod
Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, přidáme polohrubou mouku, vařící vodu a olej.
Na plech položíme pečící papír – plech nejprve namočíme, aby papír dobře lehl, nalijeme těsto, stěrkou lehce urovnáme. Jahody obalíme v trošce polohrubé mouky a naskládáme na těsto. Pečeme vpředem vyhřáté troubě asi 10 – 15 minut.
Pozor: Tato bublanina je hodně křehká!
Autorka receptu: Jana Macůrková
Dělám ji stejně, je moc dobrá, dávám i kousky meruňky, nebo, rybíz, angrešt.Ale jahody jsou nejlepší
Dělám jinak,neříkám lépe,prostě jinak a to:2 hrnky pol.mouky,1hrnek mouč.cukru,citr.kůra a šťáva,1 prášek do pečiva,1 hrnek oleje,3vejce,špetka soli-
-umíchám ,naleji do vymazaného plechu(nebo pečící papír),dám ovoce a navrch lehce posypu jemnou drobenkou.170 střupňů na 40-50minut.Měli jsme v sobotu s jahodami..
Já mám hodně podobný recept jen místo oleje dávám měkké máslo – je to potom jako třené těsto s ovocem, mám to ráda s malinami z lesa, ty jsou na tom úplně super. Jen co budou, tak upeču a dám na web.
No s máslem to musí být voňavější a i s malinami-mňamka……..