(1375) Hrušky pečené se smetanou

4 sladké velké hrušky (mělo by být po vyloupání a oloupání víc než 0,5 kg)
10 g másla
4 PL cukru krupice
vanilinový cukr
4 PL smetany ke šlehání

Hrušky rozdělíme na osminky, rozehřejeme máslo, na něj hrušky a zalijeme 3 PL vody, posypeme cukrem a vanilinovým cukrem a dusíme 5 – 10 minut.

Měkké hrušky zalijeme smetanou a krátce zapečeme  v mírně vyhřáté troubě. Podává se horké.

Recept poslal: Úsměvka,  Foto ilustrační – Seznam – obrázky.

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

13 komentářů: (1375) Hrušky pečené se smetanou

  1. BOYE napsal:

    Miluju horký hrušky! Honí mě mlsná a tady jak u Ignáta Hermanna. Úsměvko, máš štěstí, že tě nemám po ruce. Byla bys sežrána 🙂

  2. Vera M. napsal:

    Vy jste , holky , mlsneeeee. Já tak ten houbovy rizek nebo kus cukety 100x jjnak. To jsou lidi, zejo, cukr nemusí ….

  3. kvetula.v napsal:

    Joooo hruškyyyy … Ty já bych mohla v různých úpravách …. Jen kde vzít nějakou kvalitu a nekrást? ?
    Pro jistotu recepis uložím, třeba se zadaří a i hrušky budou 😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..