(1407) Peklo s bramborákem

2 kuřecí prsa
ostrý kečup
sůl
pepř
olej

bramborák nebo
malé bramboráčky
Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, smícháme s ostrým kečupem (může být i sladký, ale potom přidat 1 – 2 lžíce ostrého ajvaru nebo lžičku chilli koření), a trochu soli a pepře. Promícháme a necháme alespoň 2 hodiny uležet (lepší je připravit večer a nechat rozležet přes noc v ledničce).

Připravíme si klasické bramboráčky nebo velké bramboráky. Zatímco se nám bramboráky smaží, rozpálíme na pánvi olej a masovou směs na něm chvíli opékáme až je maso měkké – netrvá to ani 10 minut. Ještě horkou směs naneseme do přehnutých bramboráků a podáváme.
Pozn: podle ostrosti směsi nachystáme hasící přístroj – dobře vychlazené pivko!

Podle receptu Petra Zemana připravila : Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

30 komentářů: (1407) Peklo s bramborákem

  1. Jana Macůrková napsal:

    Ráno jedu na rehabilitaci a potom musím uklidit balík slámy pro králíky. Takže budu ráda, když sem kouknu, jestli jste mi nezvlčily, ale jinak čas nebude.

  2. Jiřina napsal:

    Taková pálivá dobrota a pivko – nevím, ale asi nebudu mít čas zvlčit. 🙂

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Na toto mi přijde škoda kuřmasa i bramboráku, stačil by takto ochutit a opéct točeňák a chleba. Ale je to tím, že pálivé nemám ráda.?

    • Jana Macůrková napsal:

      Zkoušela jsem ještě místo kuřete nastrouhat a takhle ochutit kvalitní šunkový salám, ale není to ono. U Petra jsem ochutnala to kuřecí a i když mne huba pálila (on snad ji má skutečně plechovou nebo asbestovou) tak s tím kuřetem je to nejlepší.

      • Usmev.na.moji.tvari napsal:

        Tak než šunkový, tak to raději nic.
        Schválně jsem napsala točeňák, ten je aspoň trochu mastný a nebude se s kepučem připalovat.
        Bramboráky máme rádi, malé ke guláši, malé ke kuřsmasu se zeleninou, velké s tatarkou (ano, na pjasáka), velké samotné, velké s pokrájeným salámem (právě s kvalitním točeňákem nakrájeným na kostičky přímo do těsta), se sýrem, s mrkví …..
        Ale jak jsem psala, já pálivé nemám ráda a ten můj si ho dělá podle svého, sám pro sebe a pro děti. Takže můj názor není relevantní.

  4. tinka napsal:

    Dělávám to obvykle s vepřovým a nemá to chybu?

  5. Haderach Kwisatz napsal:

    Technicka…omatlany v kecupu, nepripaluje se to?

  6. Vera M. napsal:

    Já k těm přelozenym bramborakum miluju doprostřed zbytky hovězího guláše, maso prekrajim v kastrolku na menší kousky a přidám hodně zeleniny ( porek, papriky, rajcatka a nesmí chybět mladá cuketa). Spolu podusim a chutná nám hlavně ta gulasova stava. Ale musí zbyt guláš??

  7. BOYE napsal:

    A co dneska vaříte, no? Já jednak budu tvořit hafo zeleninových burgerů a karbanátlí, páč dorazí parta vegežravců a právě teď mi soused věnoval krabici hřibovitých nohou, asi tři celé hřiby a pár václavek. Klobouky si obalil – dál jeho um nesahá a ženu má v lázních – tudíž luxusní zbytek padl k nám. Tak udělám omajdu, protože mám zaděláno na knedlíky a taky houboto. To už jsem neměla hrozně dlouho. A to jsem včera vytáhla maso z mrazáku. Bylo na rozmrazovacím pobytu asi dvě hodiny, když jsem se dozvěděla o nájezdu vegošů a teď ty houby… No, doufu, že maso v lednici dva dny vydrží.

  8. lakysa22 napsal:

    Já měla rozmraženè vepřové, že přijde návštěva, a ono nic, tak na cibulku, papriku na proužky, podusit, přidat sladkou papriku, – jen taková rychlovka, na velké vaření není čas, dala jsem to do bramboráku, ani jsem nemusela mít játra. A pán přišel s tím, že se najedl venku? no co, nemam prdoblém to sníst zítra, třeba s rýží…

    • Vera M. napsal:

      Si podstrojujes teda, soupni tam zítra malinkou cuketu , udělej mi raaaadost . Zjistila jsem, ze jsem úchylna. Když mám na něco chuť, tak na zeleninovou polivku, čím více kořenové, tím lip a na druhem místě je mladá cuketa. Cpu všude a miluju ( do gulasovky, do masa duseneho, do všech polivek, do sekané, zahustila jsem už i zelí namísto brambory) . Buď soutěžím o miss Mimibazar – protože to tam neznám- anebo …. ale mi je to fuk, jsem mlsná a chutná mi proste přidána cuketa mladounka, mňam

  9. IvaC napsal:

    Verusko, to je v poradku, cuketa je bezva…….

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..