2 kuřecí prsa
ostrý kečup
sůl
pepř
olej
bramborák nebo
malé bramboráčky
Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, smícháme s ostrým kečupem (může být i sladký, ale potom přidat 1 – 2 lžíce ostrého ajvaru nebo lžičku chilli koření), a trochu soli a pepře. Promícháme a necháme alespoň 2 hodiny uležet (lepší je připravit večer a nechat rozležet přes noc v ledničce).
Připravíme si klasické bramboráčky nebo velké bramboráky. Zatímco se nám bramboráky smaží, rozpálíme na pánvi olej a masovou směs na něm chvíli opékáme až je maso měkké – netrvá to ani 10 minut. Ještě horkou směs naneseme do přehnutých bramboráků a podáváme.
Pozn: podle ostrosti směsi nachystáme hasící přístroj – dobře vychlazené pivko!
Podle receptu Petra Zemana připravila : Jana Macůrková
Ráno jedu na rehabilitaci a potom musím uklidit balík slámy pro králíky. Takže budu ráda, když sem kouknu, jestli jste mi nezvlčily, ale jinak čas nebude.
Taková pálivá dobrota a pivko – nevím, ale asi nebudu mít čas zvlčit. 🙂
Na toto mi přijde škoda kuřmasa i bramboráku, stačil by takto ochutit a opéct točeňák a chleba. Ale je to tím, že pálivé nemám ráda.?
Zkoušela jsem ještě místo kuřete nastrouhat a takhle ochutit kvalitní šunkový salám, ale není to ono. U Petra jsem ochutnala to kuřecí a i když mne huba pálila (on snad ji má skutečně plechovou nebo asbestovou) tak s tím kuřetem je to nejlepší.
Tak než šunkový, tak to raději nic.
Schválně jsem napsala točeňák, ten je aspoň trochu mastný a nebude se s kepučem připalovat.
Bramboráky máme rádi, malé ke guláši, malé ke kuřsmasu se zeleninou, velké s tatarkou (ano, na pjasáka), velké samotné, velké s pokrájeným salámem (právě s kvalitním točeňákem nakrájeným na kostičky přímo do těsta), se sýrem, s mrkví …..
Ale jak jsem psala, já pálivé nemám ráda a ten můj si ho dělá podle svého, sám pro sebe a pro děti. Takže můj názor není relevantní.
Dělávám to obvykle s vepřovým a nemá to chybu?
Technicka…omatlany v kecupu, nepripaluje se to?
Já to dělám na teflonce nebo na keramický a nepřipaluje se to víc, než když dělám třeba naloženou čínu.
moc mastný to bude, já bych se spíš bála, že to bude hořknout, když se to připeče…tak tohle je pro mne recept jako z mimibazaru…nepoživatelnej..samotný bramboráky ano, moc ráda…ale tyhle kombinace neee
Sharko, vzhledem k tomu, že každé se to dělá zvlášť, tak se to ani nepřipaluje, ani nehořkne. A mám to vyzkoušený, takže prosím, žádné přirovnávání k mimibazaru.
ano,dělá s eto zvlášť, o tom nemluvím píšu: že bych se bála,že to bude hořknout – myslím tu směs masa s kečupem, kdyby se to připalovalo..to víš, třeba někdo ty nepřipejkací pánve nepoužívá…. a nečil se, společně kuře v kečupu a do bramboráku – no mě to ten mimibazar navodilo hned….pro mne to jsou strašlivý chutě na spojení dohromady, tak se omlouvám…..
Ulevilo se mi, díky. Po přečtení receptu mě napadlo totéž i s kategorií. Napsala bych to a měla už druhý průšvih v týdnu. 🙂
Já k těm přelozenym bramborakum miluju doprostřed zbytky hovězího guláše, maso prekrajim v kastrolku na menší kousky a přidám hodně zeleniny ( porek, papriky, rajcatka a nesmí chybět mladá cuketa). Spolu podusim a chutná nám hlavně ta gulasova stava. Ale musí zbyt guláš??
Což asi nezbývá – já občas játra se zeleninou, hódně zezleniny…
ano, tak to je úplně jiná liga!!!!!
Jé to musím vyzkoušet, vlastně bramboráky ke gulášu jsem už jedla, tak proč ne obráceně.
Jedla jsem ke gulasi bramboracky, delane na livanecniku, byl v nich pridan prdopec a vypadaly jako knedlik. Moc dobre…..
Já mám recept na kynutý bramborák, jen se musím podívat, jestli jsem ho na Bramborku už nedala. V polovině září se mi zbláznil počítač a neuložil mi kus Bramboračkovýho kalendáře a teď musím hodně věcí dohedat (3 měsíce práce v prdeli…pardon, dámy…)
A co dneska vaříte, no? Já jednak budu tvořit hafo zeleninových burgerů a karbanátlí, páč dorazí parta vegežravců a právě teď mi soused věnoval krabici hřibovitých nohou, asi tři celé hřiby a pár václavek. Klobouky si obalil – dál jeho um nesahá a ženu má v lázních – tudíž luxusní zbytek padl k nám. Tak udělám omajdu, protože mám zaděláno na knedlíky a taky houboto. To už jsem neměla hrozně dlouho. A to jsem včera vytáhla maso z mrazáku. Bylo na rozmrazovacím pobytu asi dvě hodiny, když jsem se dozvěděla o nájezdu vegošů a teď ty houby… No, doufu, že maso v lednici dva dny vydrží.
Já dneska vařím NIC. Od soboty bylo v ledničce ještě kousek borůvkového nepečeného, to si vzal Vlastik, já musela na poštu, tak jsem si cestou koupila chleba a krásnou velkou makrelu. Tu Vlastik nejí, tak jsme se o ni rozdělili s Kešounem. A vůbec netuším, co bude k obědu zítra, ráno musím do Hor Kutných, blíží se mi konec občanky, potom se chci stavit v lese a tak to vypadá na pozdní sběr – neboli nudle s tvarohem nebo mákem.
Já nemám popsané v mrazáku ale dodržuji FIFO tak na mě vypadl uzený vepř.ocásek.tudíž klasika se zelím a bramborovomrkvovým knedlíkem podle Bramboračky?
Co je prosim FIFO?
Co do mrazáku první strčim to musí jít první ven.Nemam ráda staré zasoby a tak se snažím ty dříve uložené dříve zpracovat.mrazáky mám 2 a tak aby se nestalo,že vylovím maso z předloňska.
A proc zrovna FIFO? To jsem zvedava, co?
?
Ivo zadej si do googlu fifo tam je to podrobně,anglicky,pak česky,srozumitelně.fifo je anglická zkratka?
Já asi vyndám kus krávy, mám tam ještě kližku a pomalu ji uškrtím, až bude měkká a potom se rozhodnu, co k ní. A bude na středu i na čtvrtek. V pátek asi něco rychlého, v sobotu přijedou sarančata a tak bude domácí kačenka a zkusím k ní to moje kysané zelé ze sklenice (už přestalo bublat a voní dobře, tak uvidíme). A na neděli tam máme holoubátka, tak asi na dva způsoby hodně podobné, aby byly recepty na Bramborku.
Kolbenka dala bramboračku a malé řízečky z kuřmasa v sýrovém těstíčku s brkaší a kompot, švestkový.
Teď hodím do trouby brambory s cibulí a smetanou (podle Hadérky), páč ten můj dorazí pozdě domů, tak aby jen ohřál v mirkovrnce. Možná mi zbyde i na zítra do kolbenky ?
Já měla rozmraženè vepřové, že přijde návštěva, a ono nic, tak na cibulku, papriku na proužky, podusit, přidat sladkou papriku, – jen taková rychlovka, na velké vaření není čas, dala jsem to do bramboráku, ani jsem nemusela mít játra. A pán přišel s tím, že se najedl venku? no co, nemam prdoblém to sníst zítra, třeba s rýží…
Si podstrojujes teda, soupni tam zítra malinkou cuketu , udělej mi raaaadost . Zjistila jsem, ze jsem úchylna. Když mám na něco chuť, tak na zeleninovou polivku, čím více kořenové, tím lip a na druhem místě je mladá cuketa. Cpu všude a miluju ( do gulasovky, do masa duseneho, do všech polivek, do sekané, zahustila jsem už i zelí namísto brambory) . Buď soutěžím o miss Mimibazar – protože to tam neznám- anebo …. ale mi je to fuk, jsem mlsná a chutná mi proste přidána cuketa mladounka, mňam
Verusko, to je v poradku, cuketa je bezva…….