(1413) Jablečnotvarohová přesnídávka

4 kg jablek
4 vanilkové cukry
0,5 kg měkkého tvarohu
cukr podle kyselosti jablek
Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců.
V kastrolu rozvaříme jablka s cca 2 dcl vody a vzniklou kaši ještě rozmixujeme.
Přidáme vanilkový cukr a tvaroh a dobře rozmícháme, podle chuti dosladíme.

Nalijeme do sklenic a půl hodiny sterilujeme při teplotě 80 – 90 st.

Pozn: já jsem měla z Polska vanilkový tvaroh a tak jsem kromě vanilkového cukru použila i tenhle tvaroh. Kdo máte možnost si do Polska zajet, tak ten tvaroh (a mají klasický, vanilkový i jahodový) mohu jen doporučit a to i na vdolky, lívance nebo palačinky.

Jablíčka zpracovávala: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Zavařujeme a sušíme. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

21 komentářů: (1413) Jablečnotvarohová přesnídávka

  1. Jana Macůrková napsal:

    Tohle máte na ráno, my jedeme všichni dělat dřevo do lesa a tak nebudu mít čas. A odpoledne asi padnu mrtvá. Jen mě nekamenujte za barvu té přenídávky, jablíčka měla skoro bílou dužinu a a tak to spolu s tím tvarohem vyšlo na bílo. Ale chuťově je výborná.

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    A jak dlouho to vydrzi, kdyz je v tom tvaroh? Ja delala presnidavky jen z ovoce.

  3. jarybarka napsal:

    A to se po tom zavařování ten tvaroh třeba nezdrcne?

  4. BOYE napsal:

    Já těmhle receptům nerozumim. Chápu, že někdo zavařuje ovocné pyré, nemá-li jak skladovat ovoce. Ale proč s tvarohem, když to můžu kdykoli smíchat? A já mám kombinaci jablka – tvaroh ráda…

  5. Vera M. napsal:

    Tohle by moje snacha ani dcera nepřijaly. Nechtějí ani kompoty z obchodu, takže ten polský tvaroh by byl problém a vůbec asi ten tvaroh zavařený.
    P.S.: musím se při každém nakouknutí znovu přihlašovat….z pc i mobilu.
    Máte to tak taky?

  6. lakysa22 napsal:

    Peřsnídavky, to je jenficka pro vnuka. S tím tvarohem jsem to ještě nezkoušela, zatím jen ovoce – zkusím, jen asi v menším balení, ať to nedávám do kendice. Je sice Otesánek, ale to se mi zdá velká porce. Vanilkový curk si dělám sama (lusk vanilky do kurpickovèho cukru).
    Tak se v tom lese nestrhej – nebo to jedeš jen metodicky řídit??

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..