(1415) Telecí játra po berlínsku

4 cibule
2 velká jablka
4 plátky telecích jater (asi po 125 g)
2 lžíce hladké mouky
5 lžic oleje
40 g másla
sůl
pepř
Jablka a cibuli oloupeme, cibuli nakrájíme na slabá kolečka. Jablíčka zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky přibližně 1 cm.
Telecí játra omyjeme, osušíme a obalíme v mou­ce. Na pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje a kolečka ci­bule na něm opečeme. V další pánvi si rozpustíme 30 g másla a kolečka jablek v něm trochu podusíme.
Cibuli vyjmeme z oleje, přebytečný tuk nechá­me vsáknout do papírového ubrousku a cibuli udržujeme teplou. Na zbylém tuku a zbytku más­la, který zahřejeme, opečeme nakrájená játra z kaž­dé strany zhruba 3 minuty. Osolíme, opepříme a podáváme s plátky jablek ozdobených cibulkou. Játra osolte a ope­přete až po opéká­ní, jinak ztvrdnou.

Pozn: pokud máte hodně měkká jablka, tak se může stát to, co mně, že se vám rozpadnou na kousky. Takže to opečení jablek proveďte pokud možno rychle.

Velice zajímavý a dobrý recept vyzkoušela: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

13 komentářů: (1415) Telecí játra po berlínsku

  1. Jana Macůrková napsal:

    Loví se Vavřinecký rybník, jedu si pro nějakou dobrou rybku, takže dávám s předstihem.
    Odpoledne jsme byly s dcerou a vnučkou v lese, a ačkoliv jsme ani moc nehledali, tak si vezla košík hub. Mně nechala 3 nádherné velké křemenáče a hříbky, mám jí je usušit. Jdu krájet.

  2. lakysa22 napsal:

    Jani, já se těšila na tu kachnu – ne teda na jídlo, ale že bych udělala mladým. Naposled byla vycapaná jablkama, tak zas něco jinjýho.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..