(1422) Americké okurky

2,5 kg okurek
3 lžíce soli
6 cibulí

Nálev:1 lžíce kopru (jemně nakrájeného)
6 dl octa
4 dl cukru
1 lžička mletého pepře
1 lžička kari, 1 lžička chilli

Okurky nakrájíme na kolečka, cibuli také, osolit, nechat 2 hodiny odstát. Okurky pustí vodu, vymačkáme a nalijeme nálev který jsme převařili.
Plníme do menších skleniček, zavíčkujeme, 70°C na 20 minut zavaříme.

Pozn: Pokud máte větší množství mladých cuket, klidně je do směsi přidejte. Lze přidat i kousek papriky.

Recept poslala a na ochutnání přivezla: Olinka Musilová
Foto: Vlastimil Macůrek

Příspěvek byl publikován v rubrice Zavařujeme a sušíme. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

22 komentářů: (1422) Americké okurky

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Nooo, ani jsem netušila, že to má tak honosný název, ale chutnají, to jo.
    Jen nevím, co je v té sklenici to červené?

  2. olinamusilova napsal:

    Je tam na proužky nakrájená červená paprika nebo kapie.

  3. jarybarka napsal:

    Já mám kořeněná jídla ráda a toto má koření hodně.Díky kopru i aromatické a ani to by mi nevadilo jen bych tam určitě nedávala kari.Ale proti chuti žadný dišputát.

  4. bozena.fialova napsal:

    Ten nálev je opravdu bez vody, jen ocet, cukr a koření? Vypocené okurky už moc šťávy nepustí a na každé láhvi octa je dokonce upozornění, že před upotřebením je nutno zředit.

  5. Vera M. napsal:

    Já dělám pro nás, když decka přijedou, bezne salát tak cca z 1,5 kg okurek. Tady je 2,5 kg a 6 dl octu. Já do toho kila a půl dávám par lžic.

    • Haderach Kwisatz napsal:

      Autorka tohoto receptu na netu k tomu napsala: „Těchto okurek jsem loni dostala malou skleničku na ochutnání. Dost dlouho ležela, než jsem dostala odvahu je ochutnat – díky tomu, že tam není žádná voda, ale jsou opravdu bezkonkurenční.“
      Takze asi jo…

      • Vera M. napsal:

        Helenko, musím pořad pochybovat. Našla jsem recept 1336 na cuketove pepraky a tam je 250 octa a 4 PL cukru. K tomu jsem napsala , ze jsem musela cukru přidat. Ale tak normálně proste. Takže hovořím ze zkušenosti, recept je skoro identicky, 2,5 kg a cibule

        • Haderach Kwisatz napsal:

          Jenze lidi tenhle recept fakt vyzkouseli a chvali, no. Jen se to pry musi nechat rozlezet.
          Ony ty okurky pry pri sterilitaci jeste vodu pusti, nikdy je nevymackas uplne.

          • olinamusilova napsal:

            Taky jsem nevěděla, jak okurky chutnají, proto jsem nejdřív vyzkoušela jen z poloviční dávky. Pak i ostatním chutnaly a protože zrovna byla nadúroda hadovek, zavařovala jsem další dávky a i u kamarádek jsem po ochutnání s tímto receptem uspěla.

          • Haderach Kwisatz napsal:

            Kolegyne to dela z prerostlych nakladacek a neloupe je.

  6. olinamusilova napsal:

    Ano, v receptu jsou nakládačky, já jsem zužitkovala i cukety.

  7. sharka.68 napsal:

    včera jsem psala, že tenhle recept máme již několik let o d naší kamarádky Maričky z Alabamy, kam se provdala a dá se najít na Zvířetníku/Mlsotníku pod názvem Bread and Butter Pickles, aneb co s přebytkem okurek , ale bylo to nevím proč smazáno, podle Maričky nakládám už dlouho a je to super,nálev je dobrej i na bolení v krku…..

    • Jana Macůrková napsal:

      Za to smazání může asi Webzdarma (porucha u něj). Už jsem to řešila ráno, Pavlínka už to ví, bude se snažit zjistit více. Jinak těch komentářů zmizelo asi 30, a jeden celý příspěvek, rávě ten, kde jsem upozorňovala, že se nás opět snaži napadnout nějaký blb.

  8. olinamusilova napsal:

    Zajímalo by mě, jestli ty okurky nakládáš podle stejného postupu a ingrediencí, jak je uvedený zde.

  9. Vera M. napsal:

    Oli, spáchala jsem tvé okurky ze 2 kil, na trhu v pátek Poláci prodávali takové maličké tenké hadovky. Jsem zvědavá na ohlasy z rodiny, protože jsem byla tak skeptická k množství octu. Ale toho cukru je tam taky požehnane, když jsem malinko ochutnala, bylo to hahaha , takové podivnéeeeee, kroutila se mi pusa tam a zpátky, ale mají se rozlezet. Tak uvidíme ??

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..