(1426) Hořčičné kapustičky

růžičková kapusta
1 PL másla
1 PL oleje
asi 2 stroužky česneku
2 KL francouzské hořčice
2 KL  medu
sůl
chilli vločky

Kapustičkám oberte špatné lístky a seřízněte spodek. Vhoďte je do vařicí vody a povařte asi  2-3 minuty. Pak je ve studené vodě rychle zchlaďte a nakrájejte na poloviny.  Všechny uvedené  ingredience smíchejte ve větší míse, přidejte kapustičky a promíchejte. Vysypte na plech  vyložený pečícím papírem, zbytek marinády vylijte navrch a pečte na 160°  dokud kapustičky nezezlátnou.

Recept je cca na  30 deka kapustiček (akorát pro dva), pak musíte násobit. Podáváme jako přílohu k masu nebo jakkoliv se vám zlíbí.

Haderach

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

29 komentářů: (1426) Hořčičné kapustičky

  1. bozena.fialova napsal:

    Jedu dnes na nákup, takže pokud budou mít letošní kapustičky, udělám je hned zítra. :-))

  2. sharka.68 napsal:

    včera jsem na ně koukala v Globusu 69,.-Kč kilo a kus od nich hlávková kapusta za 45,-Kč kilo, hádej ,co vyhrálo.. 😉

  3. jarybarka napsal:

    Žjůvaaa kapustičky.Já koupila v týdnu pár a dělala jsem jen uzený vývar s kapustičkama a taky dobrý.

  4. Vera M. napsal:

    Takhle už jsem dávno neslintala než nad tímhle obrázkem???.
    P.S.: To maso taky !! To jsi grilovala?

  5. blahovka.h napsal:

    Háderko, Ty mi dáváš, jak to, že mi vždy kápneš do noty. Na seznamu na nákup mám od včera napsané kapustičky. Žádná „zádíčka“ nebudou, budou hořčičné ! ! ! A nevím jestli se budu chtít s mužem dělit ;-).

  6. a.rena napsal:

    Vypadají víc než skvěle. Kapustičky jím ovšem (bohužel?) jen já, tak si je udělám.

  7. kvetula.v napsal:

    Můžu potvrdit, že pro milovníky kapustiček JE to prudce ňamozní. ?
    Jak tu nedávno provokovala Úsměvka nakládanýma, probudila moje choutky. Podařilo se mi sehnat hezké kapustičky za slušnou cenu a jak vidno, „lovily jsme s Hadérkou ve stejných vodách“. Použila jsem dijonskou hořčici hrubozrnnou a s plátkem pečené krkovice to nemělo chybu.
    Ráda splním přání na brzké opakování. Doufám, že z toho mraženého zbytku budou stejně chutné?

  8. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Naprosto souhlasím s Hadérkou, již jsem je zkoušela z 0,5 kg kapustiček a byly výborný.
    Jen mám trochu problém, toho 0,5 kg jsme dali ve dvou jako přílohu k masu. ?

  9. olinamusilova napsal:

    Kapustu růžičkovou kupuji mraženou, i když jsem ji taky před nedávnem měla na záhoně a sklízela kolikrát až na jaře, a ráda přidávám do polévky, dušenou na másle jako přílohu k minutkám , ale tohleto bude taky mňamka, při nejbližší příležitosti vyzkouším.

  10. BOYE napsal:

    Tak já už je měla i pod rukou, ale nebyly moc hezký. A holky je jooo, tudíž třeba víc. Tak jsem je tam nechala a vzala velkou a krásnou kapustu. Je tak otomilá, že jsem ji hryzala už cestou domů.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..