- 200g salámu Junior (nebo dietního)
3 vejce natvrdo
150g sladkokyselých okurek
350g konzervovaných fazolí v tomatě
po 100g cibule, majolky a krémové smetany
1 lžíce hořčice Bona, sůl
Salám, vejce uvařená natvrdo a sladkokyselé okurky nakrájejte na drobné kostičky a promíchejte. Přidejte k nim fazole v tomatě, jemně nakrájenou cibuli, majolku, krémovou smetanu, hořčici a špetku soli. Opět dobře promíchejte.
Z komentářů na ProŽeny zachránila: Devětapadesátka
Tohle máte na ráno, jdu do postele, mladík (syn) přinesl z Prahy nějaký moribunbus, obzvláště vypečený a tak se kuckám a je mi tak nějak…. A nevím, zda ráno budu schopná vylézt na patro k počítači (tablet mi přestal reagovat).
Tak si Jani pořádně zatop a odpočívej.
Fazole mám ráda a tenhle salát taky vyzkouším.
To ja taky rada fazole, ale na salat si je radsi uvarim. Michat fazole v tomate s majolkou a zakyskou se mi moc nelibi.
Luštěniny miluji a taky ráda experimentuji a používám suroviny, co dům dal, ale jen pro sebe, můj drahý jí jenom čočku.
Vtom případě bych dala fazole z konzervy, ale bez tomatové šťávy, ty mně tolik nenadýmají, jako ty uvařené.
Zkus varit se saturejkou 😉
A co so myslíš, že dělám? Uvařeno mám ze včerejška, a vstávala jsem v půl 11. Tohle dopíšu a jdu znova do pelíšku. Topíme celý den a děláme nic, protože tu leje jako z konve.
No nevím, toto 59 fakt jen vyzobala z komentářů. Určitě by se tam našel lepší recept
Já taky netvrdím, že ne, bohužel přes několik výzev se mi nikdo neozval, že by byl autorem některého receptu.
Co znamená ta „1.“ u fotky? Má to nějaký tajný význam?
To nevím, já si toho ani nevšimla. Je to stažené z Seznam/obrázky a těch fotek tam bylo moc, takže asi nějaké pořadové číslo.
Ta jednička není v obrázku, ale před obrázkem, to jsi tam musela dát Ty. ?
Nevím o tom, ale dělalo mi to nějaké psí kusy, když jse vkládala fotku. A odstranit to nelze. Snad to je ale to nejméně důležité, teď řeším s Pavlínkou problém, že se nezobrazují návštěníci a Vlastikovi nejde do Bramboračky najet vůbec, resp. nejde mu najet na recepty. Aleon není v uživatelích.
S fazolema jsi se dnes trefila.Teda částečně.Dnes dělám k obědu hustou fazolačku.Po obědě chlebíčky protože přijede kamarádka.
Majolka smetana a rajčatová omáčka by mi utrhla biskupa.Takže já ne
Pro mně je to také drsná kombinace, když takhle fazole, tak jen s nějakou zeleninou, maximálně se sýrem.
Já mám jakékoli luštěniny ráda a žádná kombinace mi nedělá problém, asi mám dobré zažívání???
Biskup mne fakt pobavil..
Uvítala jsem VZK z Bramboračky – pod některýma receptama se ukrývají přímo skvosty. Jelikož je po čase dohledávat je obtížné, byl to prima nápad. Já jsem si časem začala to pro mne nejzajímavější kopírovat, ale i tak mne některý VZK překvapil.
Myslím ale, že vzhledem k tomu, že 59 Kuchatku rozeslala opravdu velikému počtu lidí, dávat sem recepty z Kuchatky z PŽ je celkem zbytečné. Jana to hezky srovnala, není problém si tam najít cokoliv mne zajímá.
Tenhle fazolový salát je dobrý, pokud se tam nedá majolka a smetana, Junior se vymění za kvalitní uzeninu a může se i strouhnout křen, nebo zázvor. Vlastně ani ta vejce tam nedávám… Jasně, je to už jiný recept, ale jedlý ? 😎
Až budeš některý tenhle salát dělat, tak ho pošli, my ho rády uveřejníme.
Já se na dnešek těšila, že po té dušené kachně tady přistanou včerejší holoubátka s dalším z Lázničkových knedlíků, a on tu místo toho je salátek devatera chutí. Tak snad někdy příště….
🙂
To je jako devatero řemesel, desátá bída. Stejně platí devatero chutí, desátý brekeke. Já nevim, co to mají Češi za zvyk, smíchávat všechno, co má podobnou konzistenci, do jednoho kekelu. A nejhůř z toho vždycky dopadne to, co nakonec vylepší tatarka či majolka. Furt to jde, furt je to únosný alespoň v intencích hospodských „mlsů“ a pak prásk!, dvě lžíce majo a je to mimibizár-koncentrát. Tady chybí už jen marmeláda.
A to třeba „Trenčianský párok s fazulou“ si Benjamína onehdy poručila k svátku, bílé fazole si dává jako kompot a všechny máme rády kovbojské, rančerské i kdejaké jiné, s masem, uzeninou i bez, na ostro i na tupo… Ale tohle jsou recepty typu: „čím víc sojovka, tím víc čína“, „čím víc kečup, tím víc Itálie“… A pro mě v téhle podobě brekeke. Teď mi došlo, co mi to připomíná! Tu pitomost, která se chlubně nazývá AMERICKÝ DRESING a je to kečup s majolkou. Dvě dobré věci a jaký humáč se z toho smícháním stane.
Myslím, že velmi trefně napsáno
Líp bych to nenapsala!
Boženko, vzhledem k tomu, že mám chřipku jak trám a je mi blbě, tak jsem nepředělávala už připravené, ale to, co bys ráda, bude obojí příští týden v pátek.
Už se těším. :-)))
Tak se, Jani brzy uzdrav…..
Tento recept mě mrzí. Je zastaralý a s 59 mi vůbec nejde dohromady, ta je mlsná a tohle by nepapala. To bylo první, co mě napadlo po otevření rano. Jani Macurkova, vždyť tady 59 vůbec nechodí, proč tam davas něco od ni? Vždyť mas dost receptu od ostatních
To jsou recepty, která „59“ pouze zachránila z PŽ, a nevidím důvod, proč je sem nedávat jen proto, že sem „59“ nechodí. To bych mohla vyřadit více než polovinu receptů. Jak jsem psala výš, ráda bych se alespoň pbčas dozvěděla, kdo byl autorem toho které=ho receptu, ale to se mi nedaří.
Jo tááááák, to si jako myslíš, že když tu takový či podobný recept uveřejníš, tak že se najde autor či autorka a přihlásí se? K tomuto kočičkopejskovo receptu se nepřihlásí nikdo.
To není jen o tom, že by se přihlásil sám autor, ale občas by mne samotnou zajímalo, kdo to byl. A pokud ho pozná někdo jiný a pošle mi jméno, tak taky dobře.
Njn, ftom je mezi náma dvěma rozdíl, zrovna u tohoto receptu je to nepodstatné.
A informace z druhé ruky nemusí být správné, víš?