(156) Plieskavica

Tohle je originální recept z Bosny a Hercegoviny:

400 g vepřová kýta
600 g hovězí zadní maso
může být i jehněčí

perlivá voda
nebo slaná minerálka
sůl

Maso umeleme najemno (raději několikrát). Smícháme se solí rozpuštěnou v perlivé vodě
(v originálu je slaná minerálka), hmotu necháme uležet v ledničce cca 4 hodiny.

Tvarujeme placky a pečeme na grilu.
Příloha – zelenina v množství více než malém, bílý chléb, velmi často je přidávám tzv. ajvar – viz další recept č. 157.

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (156) Plieskavica

  1. Katyp50 napsal:

    Tak tohle je moc dobrý recept. Maso, nic moc „dopatlané“ nějakými přísadami…….. mňááááááám. Na to, že jsem dneska vyjela v 9.00, cca ve 13.00 jsem pozřela dílek pizzy za 30,- káčé, vypila cca 1,7 l minerálky a 0,5 l vína a nejedla už nic jiného tu slintám jak ten pověstný pes a jdu raději spát. Doma nic a asi to taky už lepší nebude do doby, než se odstěhuju, odpadnu mezi důchodce a budu si konečně taky vařit.

  2. Jana Macůrková napsal:

    Já také preferuji nic překořeněného, když vidím v Hypersuper to předpřipravené maso na gril, které je tak opatlané hlavně paprikou, že není vidět co je pod ní, tak mám pocit, že to maso je více než podezřelé, čili zelené….
    Jinak tohle je originál recept z Bosny a Hercegoviny – manžel tam jezdil jako goelog služebně.

  3. Eva Navarra napsal:

    Tohle zkusím. Proč se tam vlastně dává minerálka?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..