(158) Vepřové kotletky na medu

Další jednoduchá úprava masa na grilu:

1 kg vepřový bok velmi libový
nebo kotletky

česnek (větší množství)
sůl
med
olej (lžička)

Vepřový bok nakrájíme na jednotlivá  žebra (kotletky nakrájíme na sílu asi 1,5 cm, já jsem je vykostila). Česnek prolisujeme a smícháme se solí a lžičkou oleje, touto směsí maso natřeme.  Uložíme do ledničky na noc a necháme marinovat.

Pečeme v troubě nebo na grilu až jsou žebírka měkká.
Poté je potřeme medem a pečeme ještě asi 10 minut.

Příloha:  měkký chléb, pivo, bílé vínko…

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (158) Vepřové kotletky na medu

  1. Pavlínka napsal:

    S bílou vlajkou a se staženým ohonem jsem se musel po dnešním obědě u Jany M. vrátit do mého města, dokud jsem se ještě vešel do civilních kalhot 🙂 Neboli recept mi opět zachutnal…

    Hned jak mi odlehne (v úterý?) tak napíšu kratinký článek na téma Bramboračka a její pokračování. Mírně navnadím: Pokud na nás neskočí nějaký nový zákon, tak pokračujeme… 🙂

    • Jana Macůrková napsal:

      Pavle, proboha nevyhrožuj, nebo máš snad nějaké poznatky, že by nás mohlo něco ohrozit? Vždyť těch stránek o vaření je tolik, že by potom na internetu nic nezbylo.

      • Pavlínka napsal:

        Co ty víš – naše recepty nemají ČSN normu, respektive její evropskouo verzi 😀

        Ale vážně: Jak jsem ti říkal nahoře u tvého počítače, tak o Bramboračku v současné cenové relaci máme postaráno na 3 roky. Co jsem to tak počítal na prstech obou rukou, tak při současném tempu přírůstku fotek vydržíme dokonce o fous déle.

        • Jana Macůrková napsal:

          No, jo, ale prsty na nohou jsi nezapočítal, viď????
          Ale co my všichni víme, co bude za 3 roky. Tak založíme Guláš a pojedeme dál….

        • Jana Macůrková napsal:

          Jo a ještě jsem zapomněla – okurky v našich receptech nejsou správně ohnuté, talíře nejsou myté v tom správném dezinfekčním prostředku, rajčata jsou ze zahrádek a ne z
          plastových krabic zvaných foliovníky, šneci jsou menší než udává norma EU…..???
          A co dál?

          • BOYE napsal:

            Se mi vybavila naše stará známá, ta bez norem ani ránu… a už je to tady.
            Jo a taky bychom měli utajit fakt, že vaříme i z hub, který si volně rostou a v některých recepisech je přímo nespecifikujeme…
            Když už jsme u těch HUB:
            Pán se ptá v masně:
            „Máte zmrzlý dršky?“
            „Nee, my si tu topíme…“

  2. Jiřina napsal:

    Bože, snad nedopustíš, aby se „Bramboračka“ zrušila, to by byla fakt škoda. Jinak se těším na úterý, až Pavlínka vytráví …

  3. Jiřina napsal:

    Masíčko muselo být opravdu dobré, dnes jsme měli k obědu tresku /sice z mrazáku, ale opravdu z Norska, syn mého muže jezdí tak 3-4 krát ročně, už ji máme naporcovanou/. Jen ji nasolím a obalím v hladké mouce a na oleji opeču. Nepoužívám žádné bylinky, milujeme chuť toho masíčka, k tomu nové brambůrky s máslíčkem a salát z rajčat a zapít pivkem, joj to byla dobrůtka

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..