vepřové plátky (kýta, krkovice, kotlety)
koření dle chuti – dobrá je směs „maďarské koření“ (restovaná cibule, sušené plátky paprik a rajčat, pepř) nebo „čubrica“, může být i bazalka
máslo
olej
sůl
sušená rajčata (asi 4 na porci)
1 větší cibule
Nahrubo nakrájenou cibuli orestujeme na směsi másla a oleje dozlatova.
Vyndáme ji na talíř a na tuku zprudka opečeme okořeněné maso. Po zatažení masa podlijeme trochu vodou, přidáme zpět orestovanou cibulku a dusíme. Asi v polovině vaření přidáme sušená rajčata (vcelku), opět podlijeme a dovaříme doměkka.
Maso se podává jen se šťávou, proto dáváme pozor, aby se nám všechna nevyvařila. Podáváme s rýží nebo těstovinami.
Autroka receptu: HaderachKwisatz
Rajčuňátko a čubrica… kurnik já bych se přecpala! Tož zatím si jen proslintám klávesnici…
🙂
Já mám moc ráda vařené, dušené, pečené maso, snad radši, nežli minutky. Teda kromě medium rare hovězího steaku. Ten kdykoliv a pořádně velký.
Ale jinak jsem těžce „omáčková a šťávičková“. Takže tohle bych zbaštila hned. Akorát bych podlila možná vývarem a možná zastříkla dobrým bílým chardonnay nebo sauvignon blanc.
Fantazii se meze nekladou 🙂
Já dělala v sobotu daňčí kýtu na víně a kousek jsem zkusila jako ragú s brusinkami. Nezbylo ani jedno. Recept bude.