2 kostky droždí
3 vejce
máslo
hořčice (klidně dijonská)
malá cibule
šunka (uzené, příp. jiný kvalitní salám)
mléko
sůl
pepř
Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme drobně pokrájenou šunku, kvasnice a mícháme až se kvasnice rozpustí a znovu ztuhnou. Zalijeme trochou mléka, přidáme lžičku hořčice, vmícháme vajíčka a necháme ztuhnout. Dosolíme, opepříme. Podáváme s pečivem.
Recept poslala Květoslava
Máš ji nádhernou….já ještě zasejpám popencem nebo šnytlikem….na toastech nebo chlebu nemá chybu…
Já tentokrát sýpla lahůdkovou cibulkou. Servírovala jsem to spíš jako smažená vajíčka – domácí dalamánky se přikusovaly. (Na tácku v horní části foto nejsou moc vidět).
Ty damlalájky tam jdou tušit, a kvalitní sultán nemaje, bude uzené. A sestra mě přesvědčila, že drožďové knedlíčky jsou moc dobré, tak časem budou taky.
Taky tuto pomazánku dělávám, akorát bez hořčice a šunky. Příště ji zkusím dělat podle tohoto receptu.
Taky dělám bez šunky a hořčice. Tato a pomazánka na topinky jsou nejoblíbenější u nás.
I já bez hořčice a šunky, ale není důvod nevyzkoušet. U nás se do ní míchá petrtelka a až když tato není, přichází další byliny. A pokud jde o zdobení, tak chutná nejvíc s lichořeřišnicí a sedmikráskama.
A jak pročítám recepajs, tak určitě mám jiný poměr vajec k droždí (víc droždí – dloubu z kilovky) 🙂
Taky bych to snesla v jiném poměru, ale to už by mi chlap nejedl. Tohle je kompromis, kdy si pomlaskává ?
Taky dávám víc droždí.
Moc mě láká , nikdy jsem hořčici nepoužila a bude to určitě dobré. A jako milovnice droždí jsem měla o víkendu polévku
Na čerstvý chleba mňam