aneb čokoládové palačinky z žita.
Na 2 malé nebo jednu velkou porci:
1 vajíčko
1 hrnek mléka
2 lžíce kakaa holand. typu
špetka soli
1 banán
hladká žitná mouka
Banán rozmačkáme na kaši a za stálého míchání přidáme vajíčko, mléko, sůl a kakao. Potom po malých dávkách přidáváme i žitnou mouku, dokud směs nebude mít konzistenci těsta na palačinky. Po pánvi rozetřeme máslo a palačinky smažíme dle libosti. K případnému dozdobení doporučuji kombinaci čokolády, máty a banánu – já jsem ještě přidala sušený černý rybíz a sedmikrásky.
Recept poslala BOYE, předpokládám ale, že autorem je slečna Emilka 🙂
Určitě Emilka! Tak krásně nazdobené…to je škoda sníst. Byl by to hezrkej orbázek do kuchyně?
Ukládám a rada vyzkouším.Libí se mi recept a jestě víc servírovàní.Určitě Emilka.??
To je přímo umělecké dílo ? Doufám, že se autorka neurazí, že to vyzkouším bez těch sedmikrásek, jen jako obyčejné palačinky. Bude to zase něco nové a určitě bude chutnat??
Já jsem preposlala mládeži , neboť palačinky tam všude frčí . Ale takto vyzdobené určitě nemají . To už je umělecké dílo ???
Emilka je holka šiškovná :-). Jedlé kytičky já chroupu, jakmile jdu po zahradě. Teď jsou favoritem žluté denivky.
Přeposílám recept dceři a ta ho předá svojí kolegyni, taky bezlepkové.
Jaja, je to Emilka od A do Z. A cítí se potěšena vašimi reakcemi.