Sírovec žlutooranžový,
trojobal
– hladká mouka,
vejce,
strouhanka,
olej
nálev na pečenáče
3/4 l vody
1/4 l vína (bílé)
1/4 l octa
10-12 lžiček cukru
6 lžiček soli
8 ks nové koření
5 ks hřebíček
3 bobkové listy
1 lžička hořčičného semínka
6 kuliček pepře.
Sírovec žlutooranžový se povaří do měkka, po vychladnutí se obalí v trojobalu a usmaží jako řízek. (Dá se jíst i takto). Pak se zalije nálevem na pečenáče a nechá aspoň tři dny v ledničce uležet. Je to vynikající a nikdo nepozná co to jí za dobrotu. Recepty na nálevy na pečenáč najdete na internetu – já zvolila ten nejčastější.
Pozn: také na tuto úpravu je nutné mít sírovec mladý, který jde krájet nožem jak máslo.
Opravdu netradiční úpravu hub vyzkoušela Jana Macůrková
Před chvilkou tady byl Petr Zeman, a při ochutnání nevěřil, co to jí. Ale olizoval se až za ušima. A to ještě nebyly v ledničce ani celý dva dny.
Žju…
Mlask! A ještě jednou mlask! Mno, tak jdu aspoň ulovit ty pečenáče,… sice to nebude ono, ale můžu si to představovat :-).