2 lžíce oleje
1 cibule
stroužek česneku
2 stonky řapíkatého celeru
1 menší pórek
1-2 mrkve dle velikosti
plechovka konzervovaých rajčat
1 malá cuketa
½ malé hlávky zelí
bobkový list
petrželka
sůl, pepř
kuřecí nebo zeleninový vývar
Veškerou zeleninu si pokrájejte najemno, česnek rozdrťte. V hrnci rozehřejte olej a cca 3 minuty smažte cibuli, česnek, celer, pórek a mrkev na mírném plameni, jinak česnek zhořkne. Přidejte rajčata, cuketu, zelí, bobkový list a zalijte vývarem. Přiveďte k varu a cca 15-20 minut mírně povařte, občas zamíchejte. Ochuťte solí a pepřem. Před podáváním ozdobte petrželkou.
Polévka je lepší druhý den, chutě se rozleží a propojí. Kdybystě chtěli polévku místo hlavního jídla, můžete přidat uvařené těstoviny, rýži nebo tam cca 8 minut před koncem varu přidat propláchnuté konzervované fazole.
Omlouvám se za fotku, než mi došlo podívat se, zda na Bramboračce máme, půlku jsem jí sežpapala. Haderach
To je jedna z mých oblbených – a prtže mám otevřenou plechovku fizulí, tak není co řešit…
Taky ji mam rada
minestrone mám ráda v červené i zelené verzi, jako zavářku používám těstovinovou rýži….ale i naše strouhání není špatné….do něj přidávám trošku parmazánu, když vím, že bude zrovna do téhle polívky…
To zní dobře
Tak tohle JO ! Takhle se v podstatě stravují pořád a vyzkouším tvoji verzi . Myslím , ze se ale v ničem nelišíme. Jen tam dávám – pokud mám – dost pórku . Miluju pórek a cpu ho do každé polívky . Dnes ho nacpu do uzené. Tak nakonec , aby byl vidět ?
Věrko,
asi to dole u buchty zapadlo, tak pro sichr –
když nemáš bezové květy, počkej na lipové…myslím, že s nimi by ta buchta taky šla …
Mi pořad nejde z hlavy ten dort . Ale krém hodně jemný . Přestože já Dorty nejim , tak děti si potrpí na ten okamžik se svíčkami . Protože se u nás nikdy nesní, už dělám poloviční a tenhle by byl super
Věruš, pokud Šárka potvrdí mou domněnku, že s čokopolevou by to šlo, upeč buchtu v dortové formě, udělej polevu , nazdob želé bonbonkama a ty svíčky se tam budou skvěle vyjímat?
no, polevu bych riskla z bílé čokolády a trochu bezové šťávy bych do ní přidala, na ovonění…nebo z mascarpone a trochou bezové šťávy-sirupu z květů, jen aby se to našlehalo a dalo dobře natřít….ta tmavá čokoška by to přetloukla…
Jo a pravda , došly bezové , udělala jsem sirup posléze z lipovych ( ale tam bylo breberek,sbíráno večer , beeeee)
Tedy Šárko, ten lipový květ láká, ani mužskej neprotestuje. Jelikož dělám z malé dávky, tak naškubat lípu a bez lístků do buchty zapravit, by nemělo být až tak pracné. Uvidíme až pokvete….
budu ráda, když to průbneš….
Tak to jo toto jo.Ta bude.Mňam.
Neznala jsem , ukládám a určitě se objeví i jako hlavní jídlo v letním jídelníčku. ??
A jsem moc ráda , ze si kromě mě také někdo jiný dává polévku do misky , větší než hluboký talíř . Je to praktické , misek sním jen dvě , talířů by to byly tři ??? a nemusím tolikrát do kuchyně . Co naděláš, když je to tak dobré????
To neni miska, to je kybl. Obsah zavarovacky 0,7 se tam vleze jakoprd.
miska, když řekneš miska, nikdo si nebude myslet, že sníš skoro litr polívky na posezení 😀
No praaaaave 😉
Tohle je polifka dietni, tuku nula nula nic a nejsou v ni fazole, testoviny, ani ryze. Jen zelenina.
Taky občas dělávám a jak nemusím rajčata, tak mi moooooc chutná.
Určitě na ní dojde.
Jojo, tohle je moje gusto. Dokonce jak nesnáším rejži v polívce, tak červené, kde červeň je způsobena vysokým podílem rajčat, mohou mít rejži i v množství větším než malém.