(1726) Minestrone

2 lžíce oleje
1 cibule
stroužek česneku
2 stonky řapíkatého celeru
1 menší pórek
1-2 mrkve dle velikosti
plechovka konzervovaých rajčat
1 malá cuketa
½ malé hlávky zelí
bobkový list
petrželka
sůl, pepř
kuřecí nebo zeleninový vývar

Veškerou zeleninu si pokrájejte najemno, česnek rozdrťte. V hrnci rozehřejte olej a cca 3 minuty smažte cibuli, česnek, celer, pórek a mrkev na mírném plameni, jinak česnek zhořkne. Přidejte rajčata, cuketu, zelí, bobkový list a zalijte vývarem. Přiveďte k varu a cca 15-20 minut mírně povařte, občas zamíchejte. Ochuťte solí a pepřem. Před podáváním ozdobte petrželkou.

Polévka je lepší druhý den, chutě se rozleží a propojí. Kdybystě chtěli polévku místo hlavního jídla, můžete přidat uvařené těstoviny, rýži nebo tam cca 8 minut před koncem varu přidat propláchnuté konzervované fazole.

Omlouvám se za fotku, než mi došlo podívat se, zda na Bramboračce máme, půlku jsem jí sežpapala. Haderach

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

21 komentářů: (1726) Minestrone

  1. lakysa22 napsal:

    To je jedna z mých oblbených – a prtže mám otevřenou plechovku fizulí, tak není co řešit…

  2. sharka.68 napsal:

    minestrone mám ráda v červené i zelené verzi, jako zavářku používám těstovinovou rýži….ale i naše strouhání není špatné….do něj přidávám trošku parmazánu, když vím, že bude zrovna do téhle polívky…

  3. Vera M. napsal:

    Tak tohle JO ! Takhle se v podstatě stravují pořád a vyzkouším tvoji verzi . Myslím , ze se ale v ničem nelišíme. Jen tam dávám – pokud mám – dost pórku . Miluju pórek a cpu ho do každé polívky . Dnes ho nacpu do uzené. Tak nakonec , aby byl vidět ?

  4. kvetula.v napsal:

    Neznala jsem , ukládám a určitě se objeví i jako hlavní jídlo v letním jídelníčku. ??

  5. Vera M. napsal:

    A jsem moc ráda , ze si kromě mě také někdo jiný dává polévku do misky , větší než hluboký talíř . Je to praktické , misek sním jen dvě , talířů by to byly tři ??? a nemusím tolikrát do kuchyně . Co naděláš, když je to tak dobré????

  6. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Taky občas dělávám a jak nemusím rajčata, tak mi moooooc chutná.
    Určitě na ní dojde.

  7. BOYE napsal:

    Jojo, tohle je moje gusto. Dokonce jak nesnáším rejži v polívce, tak červené, kde červeň je způsobena vysokým podílem rajčat, mohou mít rejži i v množství větším než malém.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..