1 cibule
1/4 cukety
malá červená řepa
cca 1 hrnek smetany na vaření
čerstvý špenát nebo polníček
olej či máslo
sušený česnek
tymián
pepř a sůl
Dále jsou třeba těstoviny dle výběru, olivový olej a ořechy nebo dýňová semínka na ozdobení.
Na oleji jsem osmažila na drobno nakrájenou cibuli, polníček, cuketu a řepu. (Cibuli jsem dala jako první, jelikož se smaží nejdéle. Zatím co se smažila, nastrouhala jsem řepu a cuketu. Polníček jsem přidala až jako poslední.) Po pár minutách jsem přisypala koření a sůl. Potom jsem vše zalila plnotučným mlékem, jelikož jsme smetanu neměli. Nechala jsem to ještě chvilku povařit. Odebrala jsem cca 1/3 omáčky a rozmixovala ji, abych ji nemusela zahustit moukou. Rozmixovanou směs jsem nalila zpět do omáčky. Vše jsem nakonec smíchala s těstovinami a trochou olivového oleje.
Recept poslala Boye, vařila slečna Emilka. Ponecháno bez úprav.
Tohle si uvařím, mám ráda těstoviny, cuketu i červenou řepu.
A taky pošlu recept svojí vnučce, bývalé vegance, dnes už vegetariánce.
To mě hodně láká.Určitě zkusím. ?
Z obecne znamych duvodu do toho nejdu. Ale Em je strasne sikovna a vypada to nadherne 🙂
Když jsem to posílala, bylo mi jasné, že „se budeš oblizovat až za ušima“ 🙂 .
Já viděla – autiór Haderach, čtu červená řepa – nevěřím svým očím! A ona to šikulka Emilka! Luci, můžeš bejt pyšnáá!!
Tak abys vedela, ja kvuli vam obcas cervenou repu pozru, asi tak 2x do roka, ve smesi pecene zeleniny. S dobrym bylinkovym dipem, to preziju a nesmi ji v tom byt moc.
Prima jednoduchý a rychlý a zdravý recept, určitě co nejdřív udělám. Moc se mi líbí.
Já také moc odvahu nemám, ale prepošlu mladým a myslím nebo vím , ze tam těstoviny milují a tam se recept ujme ?
A mám už první odezvy : ingredience oblíbené a celkově nadšenííí . ???
Já určitě zkusím až budu mít ty divochy na hlídání.Milují těstoviny.A já si ráda dám tuto zdravější verzi.
Můžete mi někdo vysvětlit , proč dnešní mládež tak miluje těstoviny ? To si nevymýšlím, u dcery v D doma musím vždycky upozorňovat , ať koupi hooooodně brambor ( jinak nemám co vařit ). Ale těstovin tam má výběr a děti je milují.
Není to jen dnešní mládež Věrko. Už v dobách dětství mých dávno dospělých dětí, těstoviny s rajskou zmizely z talířků dětí v jeslích rychlostí blesku ?
Oznamuji naší Emilce,
že hotovo má ve chvilce.
Oznamuji naší Emilce,
že odbourá nás staromilce.
Oznamuji naší Emilce,
že láká i nezletilce.
Oznamuji naší Emilce,
že naláká i otužilce.
Oznamuji naší Emilce,
že může vařit jen v košilce.
Oznamuji naší Emilce,
že může dát recepty v hantýrce.
Oznamuji naší Emilce,
že padá brada i inženýrce.
Oznamuji naší Emilce,
že odrovná i zarputilce.
Oznamuji naší Emilce,
že překvapí i opozdilce.
Oznamuji naší Emilce,
že jídlo chutná i upírce.
Oznamuji naší Emilce,
že šikovná je VELICE. ????
Hezké a pravdivé ???
Pukne pýchou!
Jsem jen ekonom, tak doufám, že jí to potěší ?
??????
A tohle je recept pro naši „rodinu“. Já červenou řepu miluju a můžu ji v jakékoliv úpravě, mužskej k ní má postoj dosti vlažný. Když udělám pro sebe tuto omáčku a jemu třeba guláš, budeme maximálně spokojení oba.
Emilko díky! ??
Kvetule , jedno dítě chtělo špagety na slano a druhé se skořicí a cukrem … teda moje dítka . Těstoviny jsem vařila spíše k omáčkám . Dnes ony milují jakoukoliv variantu , tak Emilčin recept možná zkusí udělat i samy
To vám povím, když mi na stole přistála ta růžová hromada, trochu mi zatrnulo. Ale měla to dobře ochucené a tak došlo i na přidání. Jo a je fakt, že současní jsou z těch nudlí úplně urvaní. Teď je obíbené mac and cheese = těstoviny se spoustou rozteklého sýra – to si holky kmuchtí tak dvakrát týdně. My teď hodně servírujeme capellini a to mě baví. Jsou to tenoučké špagetky a na talíři se dají krásně smotávat do hnízd a uzlů…
A recepice ? .Mac and cheese ? Váš vytuněný. Díky . Počkám , až se objeví na Br
Já, když jsem poprvé dělala červenou rýži, stejně obarvenou červenou řepou, tak mi zatrnulo taky. Ale chuť je jiná, dneska s tím nemám problém.
Teda Emilko, jak červenou řepu moc nemusím, tak toto bych zblajzla rychlostí blesku a ještě bych hleděla, kolik zbylo v hrnci na přidání. ?
Božínku, Emilka je tak šikovná! Nejen že recept vymyslí, ona i uvaří a naservíruje tak,
že už ta úprava na talíři láká k ochutnání. Díky moc a velká gratulace.