Porce ryby (podkovy)
Sůl
Bylinky
Rybu očistíme, nakrájíme na podkovy a osušíme.
Bylinky (zde byl použit kopr) nakrájíme nadrobno, smícháme se solí a v této směsi obalíme porce ryby.
Do větší nádoby nalijeme vodu, vložíme pařáček na knedlíky a na něj položíme porce ryby. Necháme v páře asi ½ hodiny. Podáváme s celozrnným pečivem.
Dietní rybu připravil Václav Macůrek
Dělala jsem ryby na páře, když byly děti malé, manžel je má rád na másle. Ale jak psala Sharka, bylinky bych asi nedávala rovnou na tu rybu. Já to dělala na zelenině – nakrájela jsem mrkev, řapíkatej celer, pórek … dala na pařák, zapla, po nějakejch deseti minutách vaření jsem na to přidala tu rybu a za dalších 10 bylo hotovo – dělala jsem filety, ne podkovy, kvůli kostím.
Syn v kamionu vaří výhradně na páře v papiňáku. Na pařáček naskládá očištěné pokrájené brambory, na ně položí rybu, kuřecí nebo jehněčí a zapne. Paří podle druhu – maso 10 minut, rybu 7 minut . Teprve po nandání na talíř sype kořením nebo bylinkama – nejčastěji ale bylinkovou solí- a zastříkne olivovým olejem ve spreji. Chystám se na to , jen co pořídím vhodnou rybu (papiňák už mi na to koupil) . On dělá ryby mořské -treska, makrela , mořský ďas a pod… sladkovodní jsou u nich hůř sehnatelné. ?
Tak vařil chlap, tím klobouk dolů.
Ale Václave, příště čistou rybu na páru a dochutit až poté, i ten kopr bude lákat k chuti. A to máslo na hotové ryby na páře je neskutečně dobré.
Přesně jak píší kočky nade mnou ?