(1741) Jehněčí po bulharsku

1 kg skopového nebo jehněčího masa
2-3 cibule
zázvor
hladká mouka
sůl
pepř

zelí
brukev
květák
houby
rajčata
máslo
bobkový list
3 stroužky česneku

Naklepe se maso nakrájené na kousky (asi 1 kg), od loje očistí, osolí a opepří, trochou zázvoru okoření a moukou posype; nechá se odležeti. Zatím nakrájejí se 2—3 cibule, půl hlávky zelí, půl brukve, trochu květáku, hub a několik rajských jablíček, kousek celeru a žluté řípy; vše na jemné nudličky. Cibule vloží se do másla, jemně zpění, přidá se trochu papriky a rozdrobený bobkový list a kousek utřeného česneku. Nyní se do toho vloží maso a když pustí šťávu, přidá se uchystaná zelenina a dusí do měkka. Asi čtvrt hodiny před donesením na stůl přidají se brambory na kostky krájené. Krmě se chválí jako neobyčejně chutná a silná.

zdroj historického receptu::
Hvězda čsl. paní a dívek 1929, autor neuveden.

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (1741) Jehněčí po bulharsku

  1. Iva Janovská napsal:

    Vypadá to dobře, ale já bych radši použila místo másla olej, i když máslo bude chuťově určitě lepší.

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Baby mrkev v receptu není.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..