1 větší kuře
koření podle chuti
sůl
máslo
Kuře opláchneme, osušíme, potřeme máslem, máslo vložíme i pod kůži a kousek i dovnitř.
Posolíme, posypeme kořením podle vlastní chuti.
Podlijeme trochou vody a pečeme až je maso měkké a kůžička krásně červená.
Podáváme s rýží nebo bramborem.
Prostě kuře klasik … 100 x jinak, pokaždé pečené…
Pozn: moje tchýně i toho koření dávala hodně poskrovnu. Občas dala dovnitř několik snítek petrželky nebo libečku, ale navrch jen sůl a máslo.
Sice už je noc, ale pečené kuře neodmítnu n i k d y. 🙂
Pečené kuře je vždy vítáno, teplé i studené s chlebem. Vyzkoušela jsem minulý týden dát pod kůži lístečky šalvějě, opatrně , tak 2 lístky pod prsní kůži a pod stehenní taky tak. STAČÍ. Má to zvláštní chuť , zase trochu změna.