hermelíny
pepř
pálivá paprika
grilovací koření
rozmarýn
česnek
ořechy
feferonky
cibule a olej
Rozkrojit napůl, lžičkou vydlabat. To vydlabané smíchat s pepřem, špetkou pálivé papriky a grilovacím kořením, trochou rozmarýnu a česneku, nakonec vmíchat kusy ořechů. Vrátit zpět, dát mezi půlky kolečko cibule a spíchnout párátkem. Já je krájím ještě napůl (to je dámská porce). Naskládat do sklenice, proložit feferonkami, cibulí, kouskem rozmarýnu a plátky česneku. Zalít olejem (já slunečnicovým), dát do lednice a vydržet se na něj koukat aspoň tři dny. No a pak otevřít pivko, kus chleba a vrnět blahem.
Recept do komentářů připsala Blahovka.
Tak – tyhle máte na zítra, ráno odjíždíme, v neděli budou normálně dopoledne – ale AŽ VSTANU 🙂
Už se těším – to bude nějaký cizkrojený recpect…to neznám😁😁
Noooo, jak tam jsou ořechy, tak je to moje. 👍👍👍
Vlašáky, kešu, či jiný druh?
Dělám z vlašáků – opakovaně od doby, co Hanka recept napsala. Moc nám to chutná 😋😍
Jsem si to myslela, tento recept jsem nějak zazdila.
Jedna z oblíbených pochůtek! Moooc oblíbených. Nedávám grilovací, ale někdy třeba nakládaný zelený pepř, nebo trošku sekaných bylin (petrtelka, kopr…). Prostě nechávám zlatý základ a pak improvizuju. Ale pokud jde o ořechy, tam jsem neotřesitelně vlašáková.
Dobrý recept , DÍKY
teď jsem měla možnost ochutnat se sušenejma rajčatama, byl skvělej….trochu česneku a tymiánu bylo a oliváč…
a taky na sladko s rozinkami a sušenými meruňkami, zeleným nakládaným pepřem a vlašáky…olej byl neutrální,myslím slunečnicovej…