(1815) Plněný hermelín VZK 1058

hermelíny
pepř
pálivá paprika
grilovací koření
rozmarýn
česnek
ořechy
feferonky
cibule a olej

Rozkrojit napůl, lžičkou vydlabat. To vydlabané smíchat s pepřem, špetkou pálivé papriky a grilovacím  kořením, trochou rozmarýnu a česneku, nakonec vmíchat kusy ořechů. Vrátit zpět, dát mezi půlky kolečko cibule a spíchnout párátkem. Já je krájím ještě napůl (to je dámská porce). Naskládat do sklenice, proložit feferonkami, cibulí, kouskem rozmarýnu a plátky česneku. Zalít olejem (já slunečnicovým), dát do lednice a vydržet se na něj koukat aspoň tři dny. No a pak otevřít pivko, kus chleba a vrnět blahem.

Recept do komentářů připsala Blahovka.

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (1815) Plněný hermelín VZK 1058

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Tak – tyhle máte na zítra, ráno odjíždíme, v neděli budou normálně dopoledne – ale AŽ VSTANU 🙂

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Noooo, jak tam jsou ořechy, tak je to moje. 👍👍👍
    Vlašáky, kešu, či jiný druh?

  3. BOYE napsal:

    Jedna z oblíbených pochůtek! Moooc oblíbených. Nedávám grilovací, ale někdy třeba nakládaný zelený pepř, nebo trošku sekaných bylin (petrtelka, kopr…). Prostě nechávám zlatý základ a pak improvizuju. Ale pokud jde o ořechy, tam jsem neotřesitelně vlašáková.

  4. sharka.68 napsal:

    teď jsem měla možnost ochutnat se sušenejma rajčatama, byl skvělej….trochu česneku a tymiánu bylo a oliváč…
    a taky na sladko s rozinkami a sušenými meruňkami, zeleným nakládaným pepřem a vlašáky…olej byl neutrální,myslím slunečnicovej…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..