(1816) Syrovátka

Syrovátka je zbylá tekutina po výrobě sýroviny nebo tvarohu.

Barvu má lehce nazelenalou. Ale co s ní, když vám jí zůstane asi 3 litry?

Protože nemá žádné zkušenosti, jak ji zpracovat, pátrala jsem nejen na internetu, ale i mezi známými tady z Bramboračky.

A našla jsem celkem toto použití:

  1. V domácí kosmetice –  radila maminka Pavlínky
  2. Přímá konzumace po ochucení ovocem nebo ovocnými šťávami – BOYE
  3. Zadělání jakýchkoliv těst na chleba a chlebové výrobky a pečivo
    4. Polévka ŽUR – s uzeným masem, křenem a smetanou

Pokud máte jiné recepty, Bramboračka ráda uvítá – pište do komentářů.

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (1816) Syrovátka

  1. Vera M. napsal:

    Nevím , já ji miluju a piju ( a kupuju kozí , málokdy je v Globusu , tak to tam vykoupím)

  2. Imelda napsal:

    Taky jsem pro, vypít to. Syrovátka je zdravá, zásadotvorná.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..