Syrovátka je zbylá tekutina po výrobě sýroviny nebo tvarohu.
Barvu má lehce nazelenalou. Ale co s ní, když vám jí zůstane asi 3 litry?
Protože nemá žádné zkušenosti, jak ji zpracovat, pátrala jsem nejen na internetu, ale i mezi známými tady z Bramboračky.
A našla jsem celkem toto použití:
- V domácí kosmetice – radila maminka Pavlínky
- Přímá konzumace po ochucení ovocem nebo ovocnými šťávami – BOYE
- Zadělání jakýchkoliv těst na chleba a chlebové výrobky a pečivo
4. Polévka ŽUR – s uzeným masem, křenem a smetanou
Pokud máte jiné recepty, Bramboračka ráda uvítá – pište do komentářů.
Nevím , já ji miluju a piju ( a kupuju kozí , málokdy je v Globusu , tak to tam vykoupím)
Taky jsem pro, vypít to. Syrovátka je zdravá, zásadotvorná.