(1818) Mozečkové knedlíčky do polévky

300 g mozečku
2 housky
1 – 2 vejce
sůl
pepř
strouhanka (nemusí být)

Mozeček odblaníme (já to nedělám, jen propláchnu studenou vodou, abych vyplavila případné úlomky kostí) a vidličkou rozmělníme na kaši podobně jako když děláme játrové knedlíčky.
Přidáme housku nadrobenou najemno a vejce. Osolíme, opepříme.
Vypracujeme hmotu, kterou v případě potřeby zahustíme ještě trochou strouhanky, vytváříme kuličky nebo vykrajujeme lžící a házíme do vařící polévky.
Pozn.: Výborné jsou do vývaru s trochou zeleninových nudlí (mrkev, petržel nastrouhaná na nudličky a uvařené v polévce).
Můžeme přidat i naťovou petrželku nebo libeček.

Podle kuchařky z roku 1929, autor neznámý, vařila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (1818) Mozečkové knedlíčky do polévky

  1. Vera M. napsal:

    Odblanit se musí …. to je zákon. Nikomu bych to nedala, ani sobě. Strávím nad tím vždy hodně času, ale pro svůj dobrý pocit atd. Musí to být.

  2. BOYE napsal:

    Jaktěživo jsem mozeček nedělala, ale jestli je to jako u jater, tak ta tedy nevidličkuju, ale škrábu nožem právě proto, abych je zbavila všech cancourů.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..