(1820) Květákové placičky VZK 707

květák
vejce
sůl
pepř
koření podle chuti
strouhanka


Uvařím květák, rozšmelcuju takovým tím nástrojem na šmelcování brambor na brkaši. Když zůstávají menší kousky květáku, tak se vůbec nic neděje. Lze i rozmixovat. Do toho (recept na 1 normální květák) hodím 3 – 4 žloutky, z bílků ušlehám tuhý sníh a nechám bokem. Do hmoty z květáku a žloutků přidám sůl, pepř a koření dle chuti, trochu mouky (ale opravdu trochu) a trochu strouhanky. Nakonec zamíchám ušlehané bílky, těsto by mělo být podobné, jako na bramboráky, tj. tak, aby se z něj daly dělat placičky. Na rozpálené pánvi smažím placičky (stejně jako bramboráky). Příloha jsou ideální brambory, brkaše, chléb nebo nic. Ale tatarka či majolka musí být (jak pro koho, já jí nemusím. Teda kecám, ke smažáčku jí musím mít).

Do komentářů přidala Úsměvka

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (1820) Květákové placičky VZK 707

  1. lakysa22 napsal:

    Dělám, ale ne z celého květáku, vždycky jen ze zbytků, tudíž se nezdrźuju se sněhem, dám vejce….atd podle tebe, ale piřpidám šupetku muškátového oříšku. Asi budu muset začít dělat z celého, ptž mi to syn bere pod rukama.

  2. kvetula.v napsal:

    My měli smažený květák včera. Stejně jako Lakys placičkuju ze zbylého vajíčka a různých zbytků (malých kousků) květáku.
    Recept dobře načasovaný, teď je ta pravá květáková sezona (zítra květáková polívka, dnes se kapustuje 😉) 😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..